Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
12.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 12.45

7 let, 12 mesecev

Znane vse polfinalistke: od prvih desetih nosilk le še ena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Znane so vse štiri polfinalistke letošnjega WTA teniškega turnirja v Wimbledonu. Za naslov se bodo pomerile Agnieszka Radwanska, Sabine Liciski, Kirsten Flipkens in Marion Bartoli.

Po presenetljivih izpadih Serene Williams, Marije Šarapove in Viktorije Azarenka (slednja se je poslovila zaradi zdravstvenih težav) je ženski del Wimbledona ponujal le še tri, ki so bile med prvih deset postavljenih nosilk. Od polfinala naprej bo le še eno, in sicer Agnieszko Radwansko, ki je četrto postavljena. Poljakinja je premagala Kitajko Na Li, ki je bila šesta nosilka. Osma nosilka, Čehinja Petra Kvitova je izgubila v treh nizih proti Kirsten Flipkens. Ob Belgijki in poljski zvezdnici st si nastop v polfinalu zagotovili še Nemka Sabine Lisicki in Francozinja Marion Bartoli. Polfinalna para sta Radwanska – Lisicki in Bartoli – Flipkens.

"Ne vem, zakaj so bili gledalci proti meni. Igrišče je bilo spolzko tudi ko je bilo suho, kar je bilo zelo nevarno. Igrala sem previdno. Prizadevala sem si, da se ne bi poškodovala. Preprosto nisem želela z igrišča zaradi kakšnega drugega razloga," je po zmagi dejala 28-letna Bartolijeva.

"To je neverjetno. Sanje so se mi več kot uresničile, biti v polfinalu turnirja za grand slam, to je preprosto neverjetno. Lani se nisem uvrstila niti v kvalifikacije Wimbledona. Še zmeraj ne morem verjeti. Na igrišču sem bila mirna, ničesar nisem imela izgubiti in preprosto sem iskala svoje priložnosti," je po zmagi dejala Flipkensova.

"Počutim se bolje kot pred dvema letoma. Ampak pomembno mi je, da ne gledam preveč naprej. Bomo videli, kaj še lahko naredim. Zdaj me zanima, kaj mi bo prinesel dvoboj z Radwansko," pa je po zmagi dejala Lisickijeva.

"Že od prve točke naprej sem vedela, da bo dober dvoboj. Nasprotnica je res dobro igrala, zato sem še posebej vesela, da sem pokazala dober tenis. Res sem dala vse od sebe, tudi 200 odstotkov, borila sem se vse do konca. Preprosto sem vesela, da sem zmagala," pa je povedala Radwanska.

Najboljši teniški igralci bodo dvoboje četrtfinala odigrali v sredo. Takrat bo dvakrat nastopila tudi Katarina Srebotnik (ženske in mešane dvojice). Med najboljše štiri se je najprej uvrstila Sabine Lisicki, ki je brez težav opravila z Estonko Kaio Kanepi. Nemka se je v Wimbledonu v polfinale uvrstila že drugič. Tam se bo pomerila s Poljakinjo Agnieszko Radwansko. Četrta nosilka je z 2:1 v nizih premagala šesto nosilko, Kitajko Na Li.

Ne spreglejte