Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 9. 2008,
21.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 11. 9. 2008, 21.13

8 let

Žemlja končal nastope na OP Ljubljane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je na OP Ljubljane nastope končal v četrtfinalu. Prvi nosilec turnirja BMW Ljubljana Open Nizozemec Robin Haase je namreč zmagal s 6:4 in 6:4.

Polfinale so si ob Haaseju zagotovili še drugi nosilec Hrvat Roko Karanušić, peti nosilec Srb Ilija Bozoljac ter Italijan Giancarlo Petrazzuolo.

Prvi nosilec turnirja Haase, ki je bil aprila letos že blizu najboljše petdeseterice (56. mesto na lestvici ATP), ni dovolil presenečenja in je v dveh nizih ugnal 21-letnega slovenskega igralca. Nizozemec je obračun proti Žemlji začel neodločno in že v uvodu izgubil servis. A Žemlja prednosti "breaka" in vodstva z 1:0 ni znal izkoristi. Vse do šeste igre sta oba z napadalno igro z osnovne črte zadržala servis, a uspešnejši je bil vendarle Nizozemec, ki je nanizal tri igre zapored in prišel do vodstva s 5:3. Žemlja se še ni predal in znižal na 4:5. V deseti igri, v kateri je serviral, pa je Haase, trenutno na 101. mestu lestvice ATP, dvakrat odlično odgovoril in povsem zasluženo dobil prvi niz s 6:4.

Nizozemec, ki je bil aprila že ob robu najboljše svetovne petdeseterice, pozneje pa zaradi poškodbe kolena izpustil lep del sezone in začel trenirati šele dober teden pred turnirjem v Ljubljani, je tudi v nadaljevanju uspešno nadziral dvoboj in po dobri uri in pol tudi zmagal. "Vedel sem, da je Haase zelo neugoden nasprotnik, kar se je potrdilo tudi na igrišču. Vseskozi je vršil pritisk na moj drugi servis, na drugi strani pa tudi sam odlično serviral in mi ni dopustil, da bi lahko hitro zaključeval točke. Za nameček pa je bil še bolj zbran prav ob zaključku obeh nizov. Nisem igral slabo, vendar pa me je servis tokrat pustil na cedilu," je po dvoboju dejal Žemlja.

Prvi pa se je v polfinale letošnjega turnirja OP Ljubljane uvrstil 23-letni Beograjčan Bozoljac, ki je po izgubljenem prvem nizu povsem nadigral tretjega nosilca turnirja Argentinca Sergia Roitmana in mu "zavezal" dve kravati (2:6, 6:0, 6:0). Dvoboj se za Bozoljaca, ki je v prvem krogu izločil mladega Slovenca Janeza Semrajca, sicer ni začel najbolje, saj se ni znal zbrati, a v nadaljevanju je našel svoj ritem in nadigral argentinskega tekmeca. "V prvem nizu se nisem mogel premikati po igrišču. Ne vem, kaj se je dogajalo, ampak že po prvi igri sem prišel v neko psihološko krizo. Igral sem povsem brezglavo, taktično napačno. V nadaljevanju sem si rekel, da moram spremeniti taktiko, saj nasprotnika dobro poznam. Da sem dobil 12 zaporednih iger, je res brutalno za tekmeca, ampak pri meni je pač tako," je dejal Bozoljac.

V polfinalu je tudi Petrazzuolo, ki ni imel večjih težav z 21-letnim Ircem Jamesom McGeejem. Petrazzuolo (267. igralec na lestvici ATP) je zmagal z izidom 6:3 in 6:4. Irec (903.), ki se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije, je že z uvrstitvijo v četrtfinale dosegel svoj največji uspeh v karieri. V polfinalu pa bo zaigral tudi Karanušić, ki je je s 7:5 in 6:0 ugnal Irca Conorja Nilanda. "Prvi niz je bil precej izenačen in z igro nikakor ne morem biti zadovoljen. A ko sem dobil prvi niz, sem lažje zadihal in tudi igra je stekla. Pomembno je, da sem zmagal. Na turnir sem prišel neposredno z odprtega prvenstva ZDA in nisem imel veliko časa, da se navadim na počasno peščeno podlago," je povedal Karanušić.

Haase se bo v polfinalu pomeril z Italijanom Petrazzuolo, v drugem polfinalu pa se bosta srečala stara znanca, Karanušić in Bozoljac.

Ne spreglejte