Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2022,
19.51

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

10

Natisni članek

Sergej Stakhovsky

Torek, 3. 5. 2022, 19.51

1 leto, 2 meseca

Vprašanje Nadalu: Kako se ti zdi pošteno, da Ukrajinci umirajo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

10

Rafael Nadal | Rafael Nadal na teniški turneji velja za enega od najbolj poštenih igralcev. | Foto Guliverimage

Rafael Nadal na teniški turneji velja za enega od najbolj poštenih igralcev.

Foto: Guliverimage

Sergij Stahovski, nekdanji ukrajinski profesionalni teniški igralec, je Rafael Nadalu poslal zelo pomenljivo sporočilo, potem ko se je Španec postavil v bran ruskim in beloruskim teniškim kolegom.

Vojna v Ukrajini traja že več kot dva meseca in številni nemočno spremljajo grozote agresije ruske vojske, ki jo vodi ruski predsednik Vladimir Putin. Ob tem so številne športne zveze s tekmovanj izključile tako ruske kot tudi beloruske tekmovalke in tekmovalce.

Wimbledon | Foto: Reuters Wimbledon Foto: Reuters

Ne bodo smeli igrati na wimbledonski travi

Le redki so, ki ruskim in beloruskim športnikom dovolijo tekmovati. Med njimi sta tudi združenji ATP in WTA, ki pa omenjenim teniškim igralcem ne dovolita, da igrajo pod svojo zastavo. Pred kratkim so se organizatorji teniškega turnirja v Wimbledonu odločili za ostrejšo potezo. Ruski in beloruski tekmovalci namreč ne bodo smeli igrati na "sveti travi".

Rafael Nadal | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rafa meni, da je to nepoštena poteza do ruskih kolegov

Rafael Nadal je eden izmed tistih, ki menijo, da je bila to nepoštena poteza do njegovih ruskih in beloruskih kolegov. Španec je povedal, da za vojno v Ukrajini ne morejo kriviti teniških igralcev.

"Mislim, da je zelo nepošteno do ruskih kolegov, mojih kolegov. V tem pogledu niso oni krivi za to, kar se v tem trenutku dogaja v vojni," je za Reuters povedal eden od najboljših igralcev vseh časov.

Kako je pošteno …?

Na te besede se je odzval Sergij Stahovski, ki je že skoraj od vsega začetka vojne na fronti in se po svojih najboljših močeh bojuje proti ruskim napadalcem.

"Rafael Nadal, tekmovala sva skupaj … Igrala sva drug proti drugemu. Prosim, povej mi, kako je pošteno, da se Ukrajinci ne morejo vrniti domov? Kako je pošteno, da ukrajinski otroci ne morejo igrati tenisa? Kako je pošteno, da Ukrajinci umirajo," so bile zelo pomenljive besede Stahovskega, nekdaj 31. igralca sveta.

Sergij Stahovski na svojih družbenih profilih vseskozi opozarja na grozote vojne v Ukrajini.

Podobnega mnenja je bil že pred časom tudi Novak Đoković Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Novak Đoković je na turnirju obsodil vsako vojno, saj jo je kot otrok tudi sam doživljal. In prav on je tisti, ki ve, koliko čustvenih ran pusti vojna. "A ob tem nikakor ne morem podpreti odločitve Wimbledona, ta se mi zdi nora," je dodal. "Igralci, teniški igralci, nimajo nič s tem. Ko se politika vmeša v šport, posledice niso dobre."

Novak Đoković
Sportal Kaj je Đoković pisal ukrajinskemu kolegu na fronti?
Sergej Stakhovsky
Sportal Odšel je na fronto: Đoković ga je podprl, Federer in Nadal molčita
Ne spreglejte