Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 4. 2018,
16.56

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

teniški globus Monte Carlo ATP Kei Nišikori Rafael Nadal

Nedelja, 22. 4. 2018, 16.56

6 let

Monte Carlo, finale

Nadal ostaja kralj Monte Carla: na lestvici zmagovalcev na turnirjih serije master prehitel Đokovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Rafael Nadal Monte Carlo | Foto Reuters

Foto: Reuters

V velikem finalu turnirja v Monte Carlu je Rafael Nadal s 6:3 in 6:2 premagal Keia Nišikorija. Nadal je v Monte Carlu osvojil že svojo enajsto zmago in na lestvici turnirjev serije masters prehitel Novaka Đokovića.

Rafael Nadal, prvi igralec sveta, je potrdil izjemno formo. Do finala se je praktično sprehodil, saj mu noben od tekmecev ni bil enakovreden. 31-letni teniški igralec je namreč vse dvoboje dobil po dveh nizih. V drugem krogu tudi proti Slovencu Aljažu Bedenetu.

Nadal je z zmago na turnirju prevzel tudi vodstvo na lestvici zmagovalcev na turnirjih serije masters. Z 31. zmago je prehitel Novaka Đokovića, ki jih ima okroglih 30. Skupno je to zanj že 76. zmaga na turnirjih ATP, je pa tudi prvi igralec v zgodovini, ki mu je uspelo na enem turnirju zmagati enajstkrat.

Že naslednji teden bo imel možnost, da 11. osvoji tudi turnir v Barceloni, zagotovo pa bo prvi favorit tudi na mednarodnem prvenstvu Francije v Parizu.

"V zadnjih petih mesecih ni bilo tako, imel sem kar nekaj težav"

"Sem na svojih igriščih, počutim se odlično. V zadnjih petih mesecih ni bilo tako, imel sem kar nekaj težav. A zdaj sem zdrav in pripravljen na nove izzive, a o Barceloni in Parizu še na razmišljam. Zdaj uživam v zmagi, to se ne zgodi vsak dan," je po zmagi dejal Nadal, ki je igral svoj prvi turnir po januarju, ko je na odprtem prvenstvu Avstralije predal dvoboj Marinu Ćiliću.

Španec, ki je na pesku osvojil 36 zaporednih nizov, finala dveh povratnikov po poškodbi ni dobro začel, Japonec mu je kot prvi na turnirju vzel servis že v tretji igri, a je številka ena svetovnega tenisa hitro vrnila udarec, prešla v prednost in niz gladko dobila. Še manj dela je imela v drugem nizu, povedla je s 5:1 in dvoboj po 93 minutah mirno pripeljala do konca.

Monte Carlo, finale

Rafael Nadal (Špa, 1) : Kei Nišikori (Jap) 6:3, 6:2

Ne spreglejte