Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 11. 2017,
23.43

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

MotoGP Andrea Dovizioso Marc Marquez

Petek, 10. 11. 2017, 23.43

6 let, 5 mesecev

Tudi na zadnjih dirkah so se že dogajali čudeži

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Marc Marquez | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ta konec tedna bo na dirki v Valencii potekala še zadnja dirka svetovnega prvenstva. V najmočnejšem razredu še ni dokončno odločeno, kdo bo prvak. V igri za lovoriko sta še Marc Marquez (Honda) in Andrea Dovizioso (Ducati).

Marc Marquez je v Valencio prišel z veliko prednostjo pred Italijanom. Ta znaša 21 točk in ni prav veliko možnosti, da Dovizioso na zadnji tekmi Špancu prevzame prvo mesto. A motociklizem je zelo nepredvidljiv šport in že večkrat se je zgodilo, da je zadnja dirka postavila vse na glavo. Nazadnje je bilo to pred dvema letoma, ko je imel na zadnji tekmi prednost Valentino Rossi, a je moral štartati z zadnjega mesta. Njegov takratni nasprotnik Jorge Lorenzo je tekmo zmagal in tudi postal prvak. Torej lahko brez težav rečemo, da ni še nič odločeno.

Marc Marquez se dobro zaveda, da še ni konec prvenstva. | Foto: Reuters Marc Marquez se dobro zaveda, da še ni konec prvenstva. Foto: Reuters Marc Marquez ne želi izzivati usode

V primeru, da bi Andrea Dovizioso zmagal dirko, mora Marquez tekmo končati na enajstem mestu, da bi se lahko Italijan veselil naslov svetovnega prvaka. Če bi oba omenjena dirkača osvojila enako število točk – to bi se zgodilo v primeru, če bi Dovizioso zmagal, Marquez pa bi končal na 12. mestu – bi bil novi svetovni prvak dirkač Ducatija, saj bi Andrea imel eno zmago več na svojem računu (7).

Da prvenstvo še ni dobljeno se zelo dobro zaveda tudi Marc Marquez. "Povsem jasno je, da jaz lahko le izgubim naslov prvaka, medtem ko Dovizioso lahko le pridobi. Tisti, ki vodi za 21 točk, mora braniti prednost. "Dovi" bo moral tvegati in zmagati dirko, nato bomo videli. K sreči sem odvisen sam od sebe. Vse, kar moram narediti je, da končam dirko," je povedal Marquez, ki se še ne želi sprostiti do konca.

"Ne želim izzivati usode. Z vsakim, ki se pogovarjate, meni, da je že vsega konec, vendar tako življenje kot tudi šport sta zelo nepredvidljiva. Zato se ne želim sprostiti, ampak moram sezono speljati do konca."

"Naša strategija je, da zmagamo dirko." | Foto: Getty Images "Naša strategija je, da zmagamo dirko." Foto: Getty Images

Italijan se ne želi zanašati na napake Marqueza

Prav tako se ne predaja Andrea Dovizioso, ki pa se ob tem vseeno zaveda da se Marquez zna zelo dobro soočati s takšnimi pritiski. "Vseeno pa je res, ko vidi svojo priložnost, a se bori in kaj kmalu se lahko pripeti napaka. Vendar govoriti o njegovih napakah nima smisla. Naša strategija je, da zmagamo dirko," je povedal 31-letni Italijan.

Ne spreglejte