Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 6. 2011,
15.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Trupej

Ponedeljek, 20. 6. 2011, 15.18

8 let

Trupej določil reprezentanco za dvoboj z Italijani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor slovenske moške teniške reprezentance Blaž Trupej je sporočil sestavo ekipe, ki se bo med 8. in 10. julijem borila z Italijo v tekmi 2. kroga 2. evroafriške skupine Davisovega pokala.

Slovenske barve bodo na Sardiniji zastopali Blaž Kavčič, Grega Žemlja, Aljaž Bedene in Luka Gregorc. Gostiteljica bo Italija, dvoboj pa bo med 8. in 10. julijem potekal v Arzacheni na Sardiniji. Italijani za zdaj še niso sporočili sestave ekipe. V tej sezoni se slovenski zahodni sosedje še niso merili v prestižnem ekipnem tekmovanju, saj so bili v prvem krogu prosti, potem ko so lani izgubili kvalifikacije za svetovno skupino s Švedi. Slovenija si je nastop proti Italiji priborila marca na domačem terenu, ko je po težkem boju s 3:2 v dvorani Tivoli odpravila Fince. S to zmago si je Slovenija že zagotovila obstanek v prvi evroafriški skupini, zdaj pa ima priložnost, da pride celo v bližino elitne svetovne skupine. Zadnja ovira pred septembrskimi kvalifikacijami zanjo pa bodo močni Italijani.

"Ekipa je takšna, kot je bila proti Fincem. V tem trenutku je to, kar se vsega tiče, najbolj optimalna postava. Lahko pa se zgodi, da pride do spremembe, če bi prišlo do kakšnih poškodb. A za zdaj je to to. Glede prvega in drugega igralca ni bilo nobenih dilem, dilema je bila mogoče le zaradi poškodbe Bedeneta, ki zadnji mesec ni igral. A je že začel trenirati," je odločitev o ekipi za Davisov pokal pojasnil Trupej.

"Z Italijani še nimamo izkušenj, ker z njimi še nismo igrali. Nikoli še nismo bili niti v drugem krogu. Imajo dva ali tri igralce med prvo petdeseterico. Nesporno so favoriti, vendar se mi tja ne gremo predat. Če se bo pokazala priložnost, jo bomo izkoristili. Fantje še nikoli niso premagovali tako višjeuvrščenih tekmecev kot so Italijani, ampak če želimo priti višje, bo treba začeti delati tudi to. Če se nam 'poklopi', če bodo fantje dobro igrali, jih lahko tudi presenetimo," je razmišljal Trupej in dodal: "Glede forme težko rečem. Veseli me, da se je Žemlja pobral po krizi, ki jo je imel od srečanja v marcu. Fantje bodo spet delali preskok s tritedenskega igranja na travi na pesek, a take težave bodo imeli tudi Italijani."

Selektor ne pričakuje presenečenj pri sestavi ekipe tekmecev, bržčas bodo igrali Fabio Fognini, Andreas Seppi, Potito Starace in Simone Bolleli; prvi trije so na današnji lestvici ATP uvrščeni na 32., 38. in 49. mesto. Podlaga na Sardiniji bo peščena. "Naredili naj bi nov teniški center. Za zdaj vemo le, da gremo na sever Sardinije v turistično mesto, da bo vroče, to pa so za zdaj vse informacije, ki jih imamo," je še dodal Trupej.

Ne spreglejte