Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 9. 2024,
8.39

Osveženo pred

3 ure, 44 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Natisni članek

Olivia Gadecki teniški globus

Nedelja, 15. 9. 2024, 8.39

3 ure, 44 minut

Teniški globus, 14. september

Olivia Gadecki bo igrala v prvem finalu turnirja WTA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
Olivia Gadecki | Olivia Gadecki se je uvrstila v svoj prvi finale turnirja WTA. | Foto Guliverimage

Olivia Gadecki se je uvrstila v svoj prvi finale turnirja WTA.

Foto: Guliverimage

Avstralska kvalifikantka Olivia Gadecki se je v soboto uvrstila v svoj prvi finale na turnirjih WTA v karieri, ko je premagala Kolumbijko Camilo Osorio s 6:2, 6:3 in si na turnirju serije WTA 500 z nagradnim skladom 835.449 evrov v Guadalajari priborila obračun za naslov z Magdaleno Frech, peto nosilko turnirja iz Poljske.

Jil Teichman
Sportal V Tivoliju bo pestro: glavna nagrada Švicarki ali Španki?

Frech je v dveh nizih premagala četrto nosilko Caroline Garcia iz Francije s 7:6 (4), 7:5. Poljakinja bo zaigrala v svojem drugem finalu na turnirjih WTA najvišje ravni, potem ko je letos v finalu turnirja serije WTA 250 v Pragi izgubila proti rojakinji Magdi Linette. S turnirjev nižje ravni challenger WTA 125 ima en naslov iz leta 2021. Šestindvajsetletna Frech, ki je turnir v Mehiki začela kot 43. igralka sveta, si je z uvrstitvijo v finale že zagotovila preboj med 40 najboljših na ponedeljkovi posodobljeni svetovni lestvici WTA.

"Trenutno je težko opisati občutke, v sebi imam veliko čustev," je dejala presrečna Frech po uvrstitvi v svoj prvi veliki finale. "To je moj prvi finale na turnirjih WTA 500, zato je res nekaj posebnega. To je velik korak zame."

Dvaindvajsetletna Gadecki do tega tedna še nikoli ni prišla v četrtfinale turnirjev WTA. Kot 152. igralka sveta je komaj tretja najnižje uvrščena igralka, ki se je letos uvrstila v finale turnirjev WTA in se bo prvič prebila med 100 najboljših, ko bo v ponedeljek objavljena nova lestvica.

"Ta teden je bil poseben in biti med 100 najboljših je neverjetno in nekaj, za kar sem si prizadevala vso svojo kariero. Moj načrt igre je bil v resnici samo igrati tako, kot sem vedno igrala, agresivno, in zdi se mi, da mi je to danes uspelo," je dejala Gadecki.

Gadecki in v Zagrebu rojena Ajla Tomljanović sta edini avstralski finalistki na letošnji turneji WTA. Gadecki lahko postane prva avstralska zmagovalka katerega od turnirjev WTA, odkar je nekdanja prva igralka sveta Ashleigh Barty osvojila OP Avstralije 2022 tik pred upokojitvijo.

Guadalajara, WTA 500 (835.449 evrov):

- polfinale:
Magdalena Frech (Pol/5) - Caroline Garcia (Fra/4) 7:6 (4), 7:5;
Olivia Gadecki (Avs) - Maria Camila Osorio (Kol) 6:2, 6:3.

Iga Swiatek
Sportal Swiatek po četrtfinalnem porazu na US opnu še ni pripravljena
 
Ne spreglejte