Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 3. 2018,
8.03

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

Indian Wells Borna Ćorić Roger Federer ATP teniški globus

Četrtek, 15. 3. 2018, 8.03

6 let, 1 mesec

Teniški globus, 14. marec

Federerjev servis natančen kot švicarska ura

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
Roger Federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na prvem letošnjem teniškem mastersu v Indian Wellsu so znani vsi četrtfinalisti. Prvi nosilec Roger Federer je v osmini finala po predstavi, na kateri je blestel z začetnim udarcem, izločil Francoza Jeremyja Chardyja in se približal najboljšemu začetku sezone v karieri. To je bila že njegova 15. zaporedna zmaga v tem letu.

Mladostni veteran iz Švice je pri 36 letih nepremagljiv. V teniški karavani letos še ni bilo junaka, ki bi Rogerja Federerja prisilil k predaji. Njegovo moč je v osmini finala turnirja v Indian Wellsu občutil tudi Francoz Jeremy Chardy. Švicar je dobil vse točke na prvi začetni udarec. Petič v karieri se je lahko pohvalil s stoodstotnim izkupičkom na prvi servis (25 od 25). Pred tem mu je to uspelo le še lani proti Američanu Francisu Tiafoeju (21 od 21), leta 2014 proti Škotu Andyju Murrayju (14 od 14), leta 2010 proti Srbu Janku Tipsareviću (25 od 25) in leta 2006, ko je v polfinalu turnirja v Tokiu premagal Nemca Benjamina Beckerja (29 od 29). Tekmecu tako ni ponudil resnejše možnosti za odvzem servisa.

Federer je letos dobil vseh 15 dvobojev. Vse je odigral na trdi podlagi, izgubil pa le tri nize (36:3). Če bo v četrtfinalu mastersa, ki poteka v mestecu sredi puščave v Kaliforniji, premagal še Južnega Korejca Hyeona Chunga, bo s tem izenačil najboljši začetek sezone po letu 2006. Takrat je bil star 24 let in zmagal na uvodnih 16 dvobojih. 

Če bo Hyeon Chung izgubil četrtfinale proti Rogerju Federerju, bo Švicar izenačil najboljši začetek teniškega leta v bogati karieri. | Foto: Reuters Če bo Hyeon Chung izgubil četrtfinale proti Rogerju Federerju, bo Švicar izenačil najboljši začetek teniškega leta v bogati karieri. Foto: Reuters

Federer je turnir v Indian Wellsu osvojil že petkrat. Chunga je letos že premagal v polfinalu OP Avstralije, kjer je nato v sklepnem dejanju tekmovanja prekrižal načrte še Marinu Čiliću. Najboljšega Hrvata po porazu proti Nemcu Philippu Kohlschreiberju, ki je odlične nastope prikazal tudi v osmini finala in preskočil še francosko oviro, ni več na turnirju. Čast južnih slovenskih sosedov brani 21-letni Borna Ćorić, ki je s prebojem med najboljših osem v Indian Wellsu poskrbel za rezultat kariere na večjih ATP turnirjih. 

Prva nosilka Simona Halep je v zahtevnih vetrovnih razmerah v treh nizih premagala Hrvatico Petro Martić in se tretjič v karieri uvrstila v polfinale Indian Wellsa. V polfinalu se bo pomerila z Japonko Naomi Osaka, ki je peti nosilki Karolini Pliškovi oddala le pet iger.

Indian Wells, ATP Masters:

Osmina finala:
Roger Federer (Švi, 1) : Jeremy Chardy (Fra) 7:5, 6:4;
Juan Martin del Potro (Arg, 6) : Leonardo Mayer (Arg) 7:5, 6:4;
Kevin Anderson (JAR, 7) : Pablo Carreno Busta (Špa, 11) 4:6, 6:3, 7:6 (6);
Sam Querrey (ZDA, 18) : Feliciano Lopez (Špa) 6:3, 6:4;
Hyeon Chung (JKo, 23) : Pablo Cuevas (Uru, 30) 6:1, 6:3;
Philipp Kohlschreiber (Nem, 31) : Pierre-Hugues Herbert (Fra) 6:4, 7:6 (1);
Milos Raonic (Kan, 32) : Marcos Baghdatis (Cip) – predaja Baghdatisa brez boja;
Borna Ćorić (Hrv) : Taylor Fritz (ZDA) 6:2, 6:7 (6), 6:4.

Indian Wells, WTA:

Četrtfinale:
Simona Halep (Rom, 1) : Petra Martić (Hrv) 6:4, 6:7 (5), 6:3;
Naomi Osaka (Jap) : Karolina Pliškova (Češ, 5) 6:2, 6:3;

Ne spreglejte