Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 3. 2024,
17.30

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Tamara Zidanšek Teniška zveza Slovenije Blaž Rola

Četrtek, 21. 3. 2024, 17.30

1 mesec

Športno-poslovna konferenca z naslovom Šport spreminja svet

Podelili slovenske teniške oskarje za leto 2023

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Blaž Rola | Blaž Rola je prejel priznanje za najboljšega igralca leta. | Foto Vid Ponikvar

Blaž Rola je prejel priznanje za najboljšega igralca leta.

Foto: Vid Ponikvar

Teniška zveza je v sklopu športno-poslovne konference Šport spreminja svet v Portorožu podelila priznanja za leto 2023. Najboljša igralca sta bila Tamara Zidanšek in Blaž Rola, naj kluba pa že 21. leto zapored Železničarski TK Maribor.

Kaja Juvan, Andrej Kraševec
Sportal Proti Slovakinjam brez Kaje Juvan
Športno-poslovna konferenca z naslovom Šport spreminja svet v organizaciji Teniške zveze Slovenije je bila uvod za volilno skupščino Evropske teniške zveze, ki bo v Portorožu zbrala 150 delegatov iz 48 držav. Med drugimi so bili gostje Jelena Janković, Rašo Nesterović, Sara Isaković, Borut Pahor in Matjaž Kopitar. Uvodno besedo sta imela predsednik Mednarodne teniške zveze (Itf) David Haggerty in direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič. Oba sta se strinjala, da je posel podoben tenisu oziroma športu. Oba slonita na istih vrednotah: odkritosti, poštenosti, sprejemanju porazov ter predvsem srčnosti in strasti. Haggerty je pohvalil delo Teniške zveze Slovenije in čestital slovenskim igralcem za uspehe v preteklem obdobju. "Ste mlada in majhna država, ki že vrsto let dosega vrhunske rezultate. In to ne mislim samo na tenis, imate izjemne športnike v zelo različnih športih. Ste vzor mnogim državam," je dejal 55-letni Američan.

Nagrado za najboljšega trenerja leta je prejel Sašo Pistotnik, ki skrbi za Veroniko Erjavec, Petrolov up leta 2023 pa je postal Svit Suljić.

Tamara Zidanšek je najboljša teniška slovenska igralka leta 2023. | Foto: Reuters Tamara Zidanšek je najboljša teniška slovenska igralka leta 2023. Foto: Reuters

Posebno nagrado je prejela tudi slovenska ženska reprezentanca, ki je lani dosegla zgodovinski mejnik. Uvrstila se je na zaključni turnir pokala Billie Jean King in se v konkurenci 12 najboljših ekip v Sevilli uvrstila v polfinale.

V kategoriji do 12 let sta nagradi prejela Mark Pavčič in Brina Milovanović Stamejčič (oba Spin Medvode), v kategoriji do 14 let Svit Suljić (Breskvar) in Veritsa Yaneva (Brežice), do 16 let Gašper Matijašič in Sara Mihelčič (oba Center Court), v kategoriji do 18 let pa Matic Križnik (AS Litija) ter Ela Nala Milić (Center Court).

Gostja konference v Portorožu je bila tudi nekdanja prva tenisačica sveta Jelena Janković iz Srbije. V sproščenem pogovoru je najprej povedala, da že nekaj let živi odmaknjena od javnosti, saj se zdaj njeno življenje vrti okoli triletne hčerke. Zahvalila se je mami za vso podporo, ki jo je imela v času kariere, nato pa razkrila nekaj skrivnosti športnega uspeha. Jelena Janković meni, da se je treba vsake stvari v življenju lotiti z nasmehom na obrazu in zasledovati svoje sanje. "Poraženci odnehajo, zmagovalci se borijo. Samozavest je lahko izgubiti, zelo težko pa jo je povrniti. Zato potrebuješ veliko treninga in zmage so najboljši recept za samozavest. Športnikom svetujem naj vlagajo v svoje telo in naj se obkrožijo z najboljšimi ljudmi. Take pa spoznaš šele, ko si na dnu, saj v trenutkih slave vsi želijo biti tvoji prijatelji."
Ne spreglejte