Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 10. 2019,
19.01

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

Natisni članek

teniški globus ATP Aleksander Zverev Daniil Medvedev Stefanos Cicipas

Sobota, 12. 10. 2019, 19.01

4 leta, 6 mesecev

Teniški globus, 12. oktober

Medvedev in Zverev v finalu Šanghaja, polovičen uspeh Slovenk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72
Daniil Medvedev | Daniil Medvedev ima za seboj izjemno serijo. | Foto Gulliver/Getty Images

Daniil Medvedev ima za seboj izjemno serijo.

Foto: Gulliver/Getty Images

Na turnirju serije masters v Šanghaju sta bila danes na sporedu polfinalna dvoboja, a to leto brez največjih igralcev zadnjega časa. V prvem polfinalu sta igrala Stefanos Cicipas in Daniil Medvedev igrala, katerega je dobil zadnji (7:6 (5), 7:5). V drugem polfinalu pa je Aleksander Zverev s 6:3 in 6:4 izločil Mattea Berrettinija.

Roger Federer
Sportal Črni dan za Rogerja Federerja in Novaka Đokovića

Prvič v zadnjih dvajsetih letih (Hamburg 1999), se je zgodilo, da so se v polfinale turnirja serije masters uvrstili igralci, mlajši od 24 let, potem ko sta se v petek v četrtfinalu presenetljivo poslovila Novak Đoković in Roger Federer. So to končno prvi znaki, da so se začeli v ospredje prebijati mlajši igralci?

Kot prva sta se pomerila Stefanos Cicipas in Daniil Medvedev, šesti in tretji nosilec turnirja. Igralca sta se do zdaj pomerila petkrat in vsakokrat se je zmage veselil Medvedev. Cicipas, ki je v petek izločil Novaka Đokovića, je moral še enkrat več poraz priznati Rusu, ki je dvoboj dobil po eni uri in 39 minut.

Daniil Medvedev ima za seboj izjemno serijo, saj je to že šesto finale zapored in osma zaporedna zmaga. Triindvajsetletni Rus ima lepe možnosti, da letos osvoji letos še četrto lovoriko, potem ko sta v Šanghaju že v četrtfinalu izpadala Đoković in Federer.

Aleksander Zverev v četrtfinalu izločil Rogerja Federerja, v polfinalu je bil boljši še od Mattea Berrettinija. | Foto: Guliverimage/Getty Images Aleksander Zverev v četrtfinalu izločil Rogerja Federerja, v polfinalu je bil boljši še od Mattea Berrettinija. Foto: Guliverimage/Getty Images V finalu še krvnik Rogerja Federerja

Drugi polfinalni obračun pa sta igrala Matteo Berrettini in Aleksander Zverev. Zadnji je kriv, da je v petek Roger Federer spakiral kovčke, zdaj pa je bil boljši še od Italijana. Ta je v petek v dveh nizih odpravil Dominica Thiema, četrtega nosilca turnirja. Nemec je Italijana izločil s 6:4 in 6:3. Zverev in Berrettini sta do zdaj igrala tri medsebojne dvoboje, Nemec pa v zmagah vodi z 2:1.

Ameriška senzacija Cori Gauff za prvi naslov WTA proti Ostapenkovi

Ameriška senzacija, 15-letna Cori Gauff, bo v nedeljo v Linzu zaigrala v svojem prvem finalu teniškega turnirja WTA. V polfinalu je s 6:4 in 6:4 premagala Nemko Andreo Petković. Prvo turnirsko zmago ji bo v finalu skušala preprečiti Latvijka Jelena Ostapenko, ki je v drugem polfinalu z 1:6, 7:6 (5) in 7:5 izločila Rusinjo Ekaterino Aleksandrovo.

Gauffova se je na glavni del turnirja v Linzu prebila kot srečna poraženka, bila je celo prepričana, da bo ta konec tedna igrala v kvalifikacijah turnirja v Luxembourgu, zdaj pa se bo v Avstriji borila za prvi naslov WTA. Obenem si je ameriška najstnica tudi že zagotovila mesto v glavnem žrebu prvega turnirja velike četverice v novi sezoni, na OP Avstralije, od ponedeljka naprej pa bo prvič v karieri uvrščena med 100 najboljših igralk sveta. Trenutno zaseda 110. mesto, na lestvici pa bo pridobila vsaj 30 mest.

Ameriška senzacija, 15-letna Cori Gauff, bo v nedeljo v Linzu zaigrala v svojem prvem finalu teniškega turnirja WTA. | Foto: Gulliver/Getty Images Ameriška senzacija, 15-letna Cori Gauff, bo v nedeljo v Linzu zaigrala v svojem prvem finalu teniškega turnirja WTA. Foto: Gulliver/Getty Images

Američanka je po Čehinji Nicole Vaidišovi, ki je leta 2004 pri prav tako 15 letih osvojila turnir v Taškentu, najmlajša teniška igralka, ki se je uvrstila v finale turnirja WTA.Najmlajša zmagovalka turnirja je sicer Američanka Tracy Austin, ki je leta 1977 pri 14 letih zmagala na turnirju v Portlandu.

V drugem polfinalnem dvoboju je Ostapenkova prvi niz gladko izgubila. V drugem in tudi tretjem nizu je osmopostavljena Rusinja imela več žogic za zmago, a se 22-letna Latvijka ni predala in si na koncu priigrala finale. Latvijka je do zdaj osvojila dva turnirja WTA, leta 2017 je zmagala na odprtem prvenstvu Francije in v Seulu.

Juvanova uspešna v prvem krogu kvalifikacij v Luxembourgu, Jakupovićeva izpadla

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je uspešno začela kvalifikacije za uvrstitev v glavni del turnirja WTA v Luxembourgu. V prvem krogu je bila 18-letna Slovenka s 6:3 in 6:1 boljša od 31-letne ruske veteranke Tatjane Golovine, ki nastopa za Francijo. Od Dalile Jakupović pa je bila v prvem krogu s 6:2 in 6:3 premočna Francozinja Jessika Ponchet.

Kaja Juvan je uspešno začela kvalifikacije za uvrstitev v glavni del turnirja WTA v Luxembourgu. | Foto: Ana Kovač Kaja Juvan je uspešno začela kvalifikacije za uvrstitev v glavni del turnirja WTA v Luxembourgu. Foto: Ana Kovač

Juvanovo, peto nosilko kvalifikacij, v drugem krogu kvalifikacij čaka zmagovalka dvoboja med Grkinjo Despino Papamichail in Ukrajinko Marto Kostjuk.

Slovenska najstnica je na turnirjih WTA nazadnje igrala v Bukarešti na turnirju serije 250, ko je izgubila dvoboj drugega kroga z domačinko Irino-Camelio Begu.

Ne spreglejte