Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 4. 2009,
12.18

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 2. 4. 2009, 12.18

8 let, 2 meseca

Srebotnik: Povratek v začetku maja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vnetje tetive Katarine Srebotnik je pozdravljeno. ''Kata'' je pod budnim očesom trenerke Biljane Veselinović v Portorožu opravila prve teniške treninge. Vrnitev načtuje v začetku maja.

Po štirih mesecih ''prisilnega'' počitka in rehabilitacije zaradi poškodbe leve noge, zaradi katere je Katarina Srebotnik prvič v karieri morala izpustiti tudi turnir za nagrado grand slam (OP Avstralije) in uvodni del sezone s turnirji v ZDA, prihaja spodbudna novica.

''Za menoj je pet teniških treningov, ki jih je noga uspešno prestala. Ne čutim nobenih bolečin za razliko od treningov v Londonu decembra lani, ko me je noga že po dveh treningih bolela. To je nedvomno dober znak, čeprav je še prezgodaj za veselje. V tem trenutku nogo obremenjujem le 30-odstotno. Če bo vse teklo gladko, bom postopno iz tedna v teden stopnjevala obremenitev, tako da načrtujem, da bom za maksimalno obremenitev pripravljena okrog 20. aprila,'' je v sporočilu za javnost dejala Katarina Srebotnik, ki bo prvi del priprav s trenerko opravila v Portorožu, drugi del v Novem Sadu, zadnji del pa v Rimu v času turnirja WTA, ko bodo tam tudi vse najmočnejše igralke, kar bo za najboljšo slovensko teniško igralko predstavljalo dober trening pred povratkom.

Na turnirjih prvič v Madridu

Srebotnikova se je po temeljitem razmisleku odločila, da bo ''zamrznila ranking'', 20. mesto z lestvice WTA, na katerem je bila ob koncu lanske sezone, kot to dopuščajo pravila turneje WTA. ''Povratek na teniške turnirje načrtujem v začetku maja na turnirju serije Premier v Madridu z nagradnim skladom 4,500,000 USD, kar je natanko 6 mesecev od zadnjega nastopa v Dohi. Po Madridu, kjer bom nastopila v obeh konkurencah (posamezno in v parih z Nadjo Petrovo), bom igrala v Strasbourgu (samo med posameznicami) in nato na odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Glavni razlog za 'zamrznitev rankinga' je, da bom lahko v prvih 12 mesecih od dneva vrnitve na maksimalno osmih turnirjih izkoristila položaj številke 20 za uvrstitev v glavni žreb turnirja. Ker računam, da bom v naslednjih mesecih izgubila kar nekaj dragocenih mest, mi bo prav 'zamrznjeni ranking' zagotovil neposredni nastop v glavnem delu turnirjev ameriške turneje po Wimbledonu in na turnirjih v Aziji po OP ZDA,'' je zaupala Velenjčanka s stalnim prebivališčem v Dubaju.

Katarina ne pričakuje čudežev

Po njenih besedah je danes položaj Srebotnikove bistveno drugačen od tistega ob zaključku lanske zelo uspešne sezone. ''Zavedam se, da bo vrnitev vse prej kot lahka, zato od sebe na začetku ne pričakujem čudežev in se z uvrstitvijo na lestvici ne obremenjujem. Najbolj mi je pomembno, da bom ostala zdrava, kar je predpogoj za vse nadaljne korake. Želje, volje in borbenosti imam še ogromno, in dala bom vse od sebe, da zaigram kar najbolje. Nekaj tiste športne sreče pri žrebu pa se tudi ne bi branila,'' je prepričana 28-letna prva slovenska teniška violina. ''Katarini se pozna daljša odsotnost s treningov, zato bo potrebovala več časa, da se vrne v formo. Je zelo marljiva, 100-odstotno profesionalna, a potrebno bo veliko potrpljenja in dela, da bo nadoknadila tudi telesno pripravljenost in pridobila nazaj mišično maso. Dejstvo je, da bo 'ranking' padel, ampak kot je že Katarina sama dejala, najpomembnejše v tem trenutku je zdravje,'' odgovarja njena trenerka Biljana Veselinović.

Njena izbranka na najnovejši lestvici WTA med posameznicami z 2.114 točkami zaseda 22. mesto. Zadnji dvoboj v konkurenci posameznic je odigrala konec oktobra 2008 v Linzu, ko je v dveh nizih izgubila proti Rusinji Nadji Petrovi, s katero naj bi v letošnjem letu združili moči v dvojicah. V paru z Ai Sugijama je odigrala tudi zadnji dvoboj v dvoje in sicer na zaključnem turnirju v Dohi v začetku novembra lani.

Ne spreglejte