Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 9. 2008,
13.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 14. 9. 2008, 13.21

8 let

Srb Bozoljac zmagovalec OP Ljubljane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Peti nosilec teniškega turnirja ATP serije challenger BMW Ljubljana Open Srb Ilija Bozoljac je v današnjem finalu v dveh nizih premagal nepostavljenega Italijana Giancarla Petrazzuola.

Potem ko je prirediteljem po sončnem tednu nato že v petek ponagajalo vreme, so v soboto dopoldan le izpeljali prekinjeni polfinalni teniški obračun med drugim nosilcem Hrvatom Rokom Karanušićem in petopostavljenim Bozoljacem, ki ga je na koncu dobil 23-letni Srb, ki je v polfinalu slavil zmago s 3:6, 6:2 in 7:5. Finalni obračun, sprva predviden v soboto ob 19. uri, so morali nato zaradi dežja prestaviti na nedeljo.

Bozoljac, ki se je pred letom dni na OP Ljubljane poslovil že v prvem krogu, letos ni dovolil presenečenja in kljub nihanjem v igri zasluženo ugnal Petrazzuola ter osvojil svoj prvi turnir serije challenger v letošnjem letu. Neugodne vetrovne razmere in mraz je v začetku prvega niza bolje izkoristil Bozoljac, ki je hitro z dvema odvzemoma servisa prišel do visokega vodstva s 4:0. Petrazzuolo je v prvih štirih igrah dobil vsega pet točk.

In ko je že kazalo, da je zmaga v rokah petega nosilca, je slednji naredil dve dvojni napaki in dovolil Italijanu, da je prišel do "re-breaka" in znižanja izida na 1:4. Tudi v naslednjih dveh igrah sta oba igralca izgubila svoj servis, 28-letnik iz Neaplja pa je z zbrano in umirjeno igro dobil tri igre zapored (4:5) in prvi niz je bil ponovno odprt. Po dobrih 30 minutah igre pa je 152. igralec na lestvici ATP na servis tekmeca le prišel do prvih dveh priložnosti za zmago, izkoristil drugo in prvi niz dobil s 6:4.

Tudi v nadaljevanju so se "breaki" kar vrstili, a tako kot že v prvem nizu je tudi v drugem s 4:1 povedel 23-letni Beograjčan in vodstva več ni izpustil iz rok. Po uri in petih minutah se je pred številnimi gledalci na igriščih TC Ljubljana veselil zmage. "Iz dvoboja v dvoboj sem igral bolje. Tudi z današnjo igro sem kljub slabšemu serviranju lahko zadovoljen. Vedel sem, kakšne so slabosti tekmeca, in znal sem jih izkoristiti, kar je zadostovalo za sorazmerno lahko zmago. Za menoj je izjemnih sedem dni, zato mi je - po pravici povedano žal -, da odhajam iz Ljubljane, zagotovo pa se bom vrnil prihodnje leto. Vse pohvale prirediteljem, ki jim je kljub težavam z vremenom uspelo odlično izpeljati turnir. Hvala tudi vsem ljubiteljem tenisa, ki so me spodbujali, da sem se počutil kot doma," je po zmagi povedal Bozoljac, ki je za zmago prejel tudi 7200 ameriških dolarjev in 55 točk za lestvico ATP.

Poraženec v finalu, Italijan Petrazzuolo, pa se je moral zadovoljiti s 4240 dolarji in 38 točkami. Na poti do finala je peti nosilec Bozoljac ugnal Slovenca Janeza Semrajca, Slovaka Andreja Martina, tretjega nosilca Sergia Roitmana iz Argentine in Hrvata Roka Karanušića.

Najboljša slovenska uvrstitev na letošnjem BMW Ljubljana Open je uspela Gregi Žemlji, ki se je prebil do četrtfinala, kjer je moral priznati premoč prvemu nosilcu Nizozemcu Robinu Haaseju. "Čestitke prirediteljem, ki jim je uspelo odlično izpeljati turnir BMW Ljubljana Open 2008, ki je najmočnejši moški turnir v Sloveniji. Lahko smo bili zadovoljni s prikazano igro, ne samo v finalu, ampak skozi ves turnir, ki je bil tudi glede na udeležbo korak naprej od dosedanjih," je po koncu OP Ljubljane povedal predsednik Teniške zveze Slovenije, Marko Umberger.

Ne spreglejte