Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
25. 2. 2016,
20.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Novak Đoković Dubaj poškodba

Četrtek, 25. 2. 2016, 20.22

8 let

Šok v Dubaju: Đokovića ustavila poškodba očesa (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zaradi težav z desnim očesom je moral prvi igralec sveta Novak Đoković predati dvoboj v četrtfinalu turnirja v Dubaju. Srbski zvezdnik je igral proti Felicianu Lopezu.

Ljubitelji tenisa so na močnem turnirju v Dubaju doživeli šok, potem ko je moral prvi igralec sveta Novak Đoković moral predati dvoboj. Za 28-letnega teniškega igralca je bilo usodno desno oko. Že od samega začetka Đoković ni bil pravi. Sredi prvega niza je celo zahteval zdravniško pomoč. Zdravniki mu niso znali pomagati. Srb je skušal nadaljevati z igro, vendar je po prvem nizu ugotovil, da je težava z očesom prevelika, da bi lahko nadaljeval z igro. Đoković je športno čestital nasprotniku, ob odhodu z igrišča pa je moral poslušati nešportne žvižge s tribun.

"Nekaj je razdražilo moje oko in ne vem točno kaj. To je prvič, da imam takšno vrsto reakcije. Iskreno sem upal, da bo čez nekaj dni bolje in da se stanje umiri. Nasprotno, bilo je še slabše. V zadnjih dveh dneh sem imel veliko težav. Že od ranega jutra sem si moral dajati kapljice, na nek način sem se moral umikati soncu ... Ko si na igrišču pa si izpostavljen močnim reflektorjem. Nisem se uspel spopasti s tem in ni imelo smisla, da nadaljujem z dvobojem," je takoj po dvoboju povedal Đoković, ki še ne ve ali bo lahko prihodnji teden igral v Davisovem pokalu.

Minilo je natanko 1.567 dni

Zanimiv podatek je, da je Đoković nazadnje dvoboj predal natanko pred 1567 dnevi. To se je nazadnje zgodilo 11. novembra leta 2011 na turnirju serije mastres v Parizu. Nole je dvoboj zaradi bolečin v ramenu predal že pred začetkom dvoboja. Takrat bi moral biti njegov nasprotnik Jo-Wilfried Tsonga.

Prvi lopar sveta je ravno v sredo zabeležil svojo 700. zmago na turnirjih serije ATP, potem ko je v osmini finala Tunizijca Maleka Jazirija. S tem je postal 12. igralec, ki je v karieri presegel mejo 700 zmag. S to predajo pa se je končal še en neverjeten niz. V dvanajstih mesecih je srbski zvezdnik 17-kart zapored igral v finalu in se s tem izenačil z Rogerjem Federerjem, ki je ta mejnik dosegel v sezoni 2005/06. Če bi v Dubaju odigral zadnji dvoboj na turnirju (finale), se bi v zaporednih finalih izenačil z legendarnim Ivanom Lendlom, ki je v sezoni 1981/1982 dosegel 18 zaporednih finalov.

Ne spreglejte