Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 2. 2013,
7.50

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 6. 2. 2013, 7.50

8 let, 3 mesece

Slovenske tenisačice uspešno čez prvo oviro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska tenisačice so v evroafriški skupini z izidom 2:1 premagale tenisačice Luksemburga. Na koncu je odločala igra dvojic. Naslednji nasprotnik bo Nizozemska.

Prva je na igrišče stopila Tjaša Šrimpf, ki je lopar prekrižala s Claudine Schaul, a žal izgubila z izidom 6:3, 6:3. Za Tjašo, ki trenutno zaseda 726. mesto na WTA lestvici, je bil to prvi nastop v slovenski ekipi. Naslednja je na igrišče stopila Andreja Klepač, ki je ob odstotnosti nekaterih igralk najizkušenejša v naši ekipi. Klepačeva je dvoboj dobila šele po treh nizih 6:4, 6:7, 6:3 in izenačila na 1:1. Po tem dvoboju je bilo znano, da bo odločala igra dvojic. V dvojicah sta slovenske barve branili Andreja Klepač in Tjaša Šrimpf, nasproti sta jima stali Anne Kremer in Claudine Schaul. Na koncu sta bili boljši slovenski predstavnici z izidom 7:5, 6:0.

Slovenska reprezentanca, ki je zaradi različnih razlogov močno oslabljena, vodi pa jo tudi nova kapetanka Tina Pisnik, se predstavlja na delu v Izraelu. V spremenljivem vremenu kuje načrt, kako navkljub izostanku Polone Hercog in Nastje Kolar (poškodba), Katarine Srebotnik (reprezentančno slovo), Tadeje Majerič in Petre Rampre (neskladnost z urnikom turnirjev), Maše Zec Peškirič (nezmožnost naknadne prijave, saj pravila ITF dovoljujejo le dve spremembi po prvotnem seznamu kandidatk) in še katere, zastopati slovenske barve tako, da bo dosežen osnovni cilj. Obstanek v druščini prve evroafriške skupine. Največjo odgovornost bo v ekipi prevzela najstarejša igralka Andreja Klepač. Koprčanka nastopa za reprezentanco vse od leta 2004, med posameznicami pa je doslej zabeležila šest zmag in osem porazov. Tjaša Šrimpf bo debitirala na ekipnem tekmovanju, Tina Rupert pa bo čakala na priložnost na klopi.

V prvem dvoboju se bodo Slovenke pomerile s tekmicami iz Luksemburga, ki računajo na 37-letno veteranko Anne Kremer (682. na svetu) in osem let mlajšo Claudine Schaul (766.). Najboljša, 80. igralka sveta Mandy Minella, je obračune v Izraelu preskočila, tako da se v prvem nastopu ponuja Sloveniji najlepša možnost, da bi si z zmago zagotovila osnovni cilj.

Izbranke Tine Pisnik bodo v petek loparje prekrižale z Nizozemkami, v soboto pa še z Bolgarkami, obe ekipi pa se lahko pohvalita z igralko, ki spada med najboljših 50 na svetu, tako da bosta veliko težji oviri kot Luksemburg. Če bi Slovenke priredile čudež in skupinski del zaključile na prvem mestu, bi se še potegovale za napredovanje v dodatne kvalifikacije za preboj v drugo svetovno skupino. Z dvoboji pa bodo nadaljevale tudi v primeru, če se bodo znašle na zadnjem mestu, ter nato o obstanku odločale z drugimi najslabšimi reprezentancami iz preostalih skupin.

Ne spreglejte