Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
26. 9. 2018,
10.48

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Natisni članek

Serena Williams Simona Halep

Sreda, 26. 9. 2018, 10.48

5 let, 7 mesecev

WTA

Serena Williams se je umaknila, do nje kritična tudi prva igralka sveta

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Serena Williams | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Serena Williams, ena najboljših teniških igralk, se je odločila, da ne bo igrala na turnirju v Pekingu, kar pomeni, da je že končala letošnjo sezono. To je že četrto leto zapored, da je Williamsova, ki ravno danes praznuje 37. rojstni dan, izpustila azijsko turnejo in, kot kaže, jo bomo znova videli na delu šele prihodnje leto.

Serena Williams
Sportal Serena Williams obnemela, v intervju se je vpletla tudi njena predstavnica #video

Američanka letošnjo sezono končuje le s 24 odigranimi dvoboji. Serena je v letu 2017 odigrala dva dvoboja. Po zmagi na OP Avstralije je namreč sporočila, da je noseča in je odšla na porodniški dopust. Na igrišče se je vrnila letos marca, ko se je udeležila turnirja v Indian Wellsu. Po tako dolgi odsotnosti njena vrnitev ni bila preprosta, vendar je bila Serena odločena, da se vrne na najvišjo raven. To ji je do določene mere uspelo.

Dvoboja s Šarapovo nismo dočakali Marija Šarapova in Serena Williams | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

To je pokazala na OP v Franciji. V Parizu se je prebila do osmine finala, kjer bi se morala srečati z Marijo Šarapovo, vendar je morala pozneje dvoboj predati. Veliko bolje ji je šlo v Wimbledonu. Na sveti travi se je prebila vse do finala, a je morala priznati premoč Angelique Kerber, s tem pa je izpustila možnost, da bi osvojila 24. lovoriko na turnirjih za grand slam.

Serena Williams
Sportal Kaj je Roger Federer povedal o sodniškem incidentu Serene Williams?

Zloglasni OP ZDA

Sledila je ameriška turneja, ki se zanjo ni začela najbolje. V San Joseju je izpadla že v prvem krogu, v Cincinnatiju pa je kovčke pakirala že po drugem krogu. Sledil je zloglasni OP ZDA, zadnji turnir za grand slam.

Serena je bila vse do finala suverena. Na zadnji stopnici pa je bila Naomi Osaka prevelika ovira. Dvoboj je zaznamoval spor z glavnim sodnikom Carlosom Ramosom, ki je na koncu v svetu dvignil veliko prahu. Glavnega sodnika je obsodila seksizma, pred dvema dnevoma pa je o tem spregovorila tudi sama.

Simona Halep | Foto: Reuters Foto: Reuters

Simona Halep: Pravila so pravila

 Svoje mnenje je nazadnje razkrila tudi trenutno prva igralka sveta Simona Halep, ki se ni postavila na stran 37-letne teniške igralke. "Pravila so pravila. Ne vidim nobene razlike med moškimi in ženskimi pravili in mislim, da sodniki le opravljajo svoje delo," je za CNN Sport povedala Romunka.

Naomi Osaka, Serena Williams
Sportal Japonka razkrila, kaj ji je med razglasitvijo prišepnila Williamsova #video
Ne spreglejte