Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
22. 4. 2016,
10.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Rafael Nadal tenis Novak Đoković

Petek, 22. 4. 2016, 10.55

6 let, 7 mesecev

Še Nadal je bil presenečen nad Đokovićem

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Najboljši španski igralec je priznal, da ni pričakoval poraza letos superiornega Novaka Đokovića. Srb je v Monte Carlu presenetljivo izgubil v prvem krogu.

Rafael Nadal je prejšnji konec tedna po dolgem času znova dobil veliki turnir. Španec je na turnirju serije masters v Monte Carlu osvojil že svojo deveto lovoriko, potem ko je v finalu premagal Francoza Gaela Monfilsa. Đokovića, ki je bil glavni favorit, pa je v drugem krogu presenetil Jiri Vesely.

"Počutim se zelo dobro, mogoče celo bolje kot lani, vendar če tega ne bom potrdil z rezultati, je lahko še huje. Zato je bil prejšnji teden zelo pomemben zame. Moja pričakovanja so takšna, da vedno razmišljam o naslednjem dvoboju. Sploh nisem razmišljal o finalu, ker so vsi dvoboji zelo težki. Poglejte, Novak Đoković je prišel v Monte Carlo nepremagljiv in kdo bi si mislil, da bo izgubil. Zdaj si želim uspeha tudi na turnirju v Barceloni," je povedal Rafa, ki trenutno igra na turnirju v Barceloni in bo v četrtfinalu igral proti Italijanu Fogniniju.

Turnir v Parizu (OP Francije) Nadala trenutno še ne zanima. | Foto: Turnir v Parizu (OP Francije) Nadala trenutno še ne zanima.

Želi si predvsem prave forme

Lani 14-kratni zmagovalec na turnirjih za grand slam nikakor ni našel prave forme, podobno je kazalo tudi na začetku letošnjega leta, a kot kaže, je zdaj le na pravi poti. Z zmago na monaškem pesku je postal eden glavnih kandidatov za zmago na OP Francije, kjer je dosegal svoje največje uspehe. Majorčan o Parizu trenutno še ne želi razmišljati.

"Pred Parizom me čakajo še turnirji v Barceloni, Madridu in Rimu. Čeprav je moj cilj zmagati na turnirju za grand slam, želim iz dvoboja v dvoboj igrati bolje. Zdaj sem osredotočen samo na to, da se vrnem v pravo formo in vsakokrat na igrišče pridem z mislijo, da bom igral še bolje. To mi je uspelo lani na OP ZDA in letos na turnirju v Indian Wellsu in Monte Carlu. Na obeh turnirjih sem imel zelo dober psihološki pristop," je dodal Nadal.

Francis Roig ni bil presenečen nad zadnjim uspehom Španca. | Foto: Francis Roig ni bil presenečen nad zadnjim uspehom Španca.

Trener ni bil presenečen nad uspehom

Drugi Nadalov trener Francis Roig sploh ni bil presenečen nad zmago svojega varovanca. "Zelo dobro je treniral, tudi fizično se je zelo dobro počutil, saj je v zadnjem času zelo garal. V Indian Wellsu je dosegel polfinale, sezona na pesku pa se ne bi mogla začeti bolje. To mu daje mirnost in dobre občutke. Uspel mu je preboj, v Monte Carlu ste lahko opazili, kako udarja žogico. Mislim, da bo sezona na pesku zelo dobra," je za cope.se povedal Francis Roig. Ta je v pogovoru še poudaril, da si 29-letni Nadal še vedno zelo želi zmagovati.

Ne spreglejte