Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 4. 2008,
14.33

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 23. 4. 2008, 14.33

8 let, 5 mesecev

Roddick v Pekingu, a ne na OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Ameriški teniški zvezdnik Andy Roddick bo vseeno nastopil pred kitajskim občinstvom. Čeprav ne bo branil ameriških barv na olimpijskih igrah, bo konec septembra nastopil na turnirju v Pekingu.

Kitajska prestolnica bo konec septembra prvič v teniški zgodovini ponudila bogat turnir z vzporednim dogajanjem v konkurencah obeh spolov. Med predstavniki močnejšega spola so potrdili nastop šesti igralec na svetu Andy Roddick, ki bo tako vendarle letos zaigral v Pekingu, Španec David Ferrer ter branilec naslova Čilenec Fernando Gonzalez. Najboljši Američan na svetovni jakostni lestvici je odpovedal sodelovanje na olimpijskih igrah, ker bo v času športnega spektakla na Kitajskem raje branil lovoriko na turnirju ''Legg Mason Classic'' v Washingtonu (od 11. do 17. avgusta) in se tako v domovini pripravljal na največji cilj v tem letu - odprtem prvenstvu ZDA. Turnir v glavnem mestu ZDA je v karieri osvojil že trikrat.

V ženskem delu turnirja bosta nastopili tudi obe najboljši Srbkinji. Poleg druge igralke na svetu, Ane Ivanović, bo nastopila tudi petouvrščena Jelena Janković, ki je v lanskoletnem finalu izgubila proti Madžarki Agnes Szavay (pri čemer je zapravila vodstvo s 7:6 in 5:1), letos pa bo nastopila v Pekingu tretjič.

Ne spreglejte