Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2010,
14.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 14.45

8 let

Roddick in Berdych že izpadla z OP ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Američan Andy Roddick je presenetljivo izgubil v drugem krogu odprtega teniškega prvenstva ZDA proti Janku Tipšareviću. Andy Murray je brez težav napredoval, izpadel pa je tudi Tomaš Berdych.

Tipsarević, ki na teniški svetovni lestvici ATP zaseda 44. mesto, je povsem presenetil nekdanjega zmagovalca US opna na štadionu Arthur Ashe ter z uvrstitvijo v tretji krog vpisal dosežek kariere na turnirju za grand slam v New Yorku. Roddick še nikoli ni izgubil dvoboja na US opnu tako zgodaj, že v drugem krogu.

Američan je dobil prvi niz s 6:3, nato pa je Srb suvereno s 7:5, 6:3, 7:6 (4) odigral naslednje tri nize in napredoval v naslednji krog. Tipsarević, ki je pred tem v New Yorku dobil le dva od osmih dvobojev, je Roddicka ugnal tudi v drugem krogu Wimbledona leta 2008. 26-letnemu Srbu sta uspeh prinesla servis in močan backhand. Zabil je 16 asov, skupno pa je imel kar 66 "winnerjev", medtem ko jih je Roddick, ki je klonil po treh urah in 18 minutah dvoboja, zbral le 40.

Tipsarević se bo v tretjem krogu pomeril s 17. nosilcem Francozom Gaelom Monfilsom, ki je v drugem krogu odpravil Rusa Igorja Andrejeva.

"Igral je odlično, z veliko mero tveganja, ki pa se mu je na koncu izplačalo. Govoril sem si, da bo slej ali prej popustil, toda to se ni zgodilo. Mislim, da bi rabil še en niz," je po grenkem porazu povedal najvišje uvrščeni Američan na lestvici ATP.

Napredovanje v drugi krog pa so si priigrali najboljši britanski igralec, četrti nosilec, Škot Andy Murray, 12. nosilec Rus Mihail Južni, 14. nosilec Španec Nicolas Almagro, Američana - 18. nosilec John Isner in 20. nosilec Sam Querrey, 25. nosilec Švicar Stanislas Wawrinka in 29. nosilec Nemec Philipp Kohlschreiber.

V prvem krogu pa se je moral posloviti Hrvat Ivan Ljubičić, 15. nosilec, ki ga je ugnal Američan Ryan Harrison s 6:3, 6:7 (4), 6:3 in 6:4. Že prva ovira je bila previsoka tudi za Čeha Berdycha, ki ga je premagal Francoz Llodra 7:6 (3), 6:4 in 6:4.

Ne spreglejte