Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
23. 2. 2016,
11.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer Dubaj Madrid

Torek, 23. 2. 2016, 11.21

6 let, 6 mesecev

Pred tremi leti jih je preklel, zdaj se vrača na mesto zločina (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Novak Đoković je po treh tednih znova stopil na igrišče in dosegel novo zmago. Srb se že spogleduje z novimi rekordi. Sporočil je, da se vrača v Madrid, kjer ima neporavnane račune z gledalci.

Trenutno najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković je po zmagi na OP Avstralije znova stopil na teniško igrišče. Na turnirju v Dubaju je v uvodnem krogu igral proti Tommyju Robredu in ga premagal po dveh nizih. Za zmago je potreboval vsega eno uro in sedem minut. Morda je bila videti gladka, a ni bilo tako. "Morda sem bil videti miren, vendar je znotraj mene gorelo. Prisotna so čustva, trenutki samozavesti in dvomov. Pomembno je, da ostaneš pozitiven. Sem sem prišel pred nekaj dnevi in trdo treniral, da bi se dobro pripravil. Minili so trije tedni, odkar sem odigral zadnji dvoboj," je razkril 11-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

V Dubaju lovi številko 18 in 700

Novak ima na lestvici ATP trenutno 16.790 točk, kar ni uspelo še nobenemu igralcu do zdaj. Njegova statistika je neverjetna. V dvanajstih mesecih je srbski zvezdnik 17-kart zapored igral v finalu in se s tem izenačil z Rogerjem Federerjem, ki je ta mejnik dosegel v sezoni 2005/06. Če bo v Dubaju odigral zadnji dvoboj na turnirju (finale), se bo v zaporednih finalih izenačil z Ivanom Lendlom, ki je v sezoni 1981/1982 dosegel 18 zaporednih finalov.

Novak Djokovic had a little something to say to all you fans out there after his win against Tommy Robredo! #DDFtennis

Objavil/a Dubai Duty Free Tennis Championships dne 22. februar 2016

Velika verjetnost obstaja, da bo prvi igralec sveta v sredo dosegel svojo že 700. zmago na turnirjih ATP. Za ta mejnik bo moral v drugem krogu premagati 121. igralca sveta Maleka Jazirija iz Tunizije, kar ne bi smelo biti vprašljivo. "To ne bo preveč vplivalo na moje priprave za naslednji dvoboj," je povedal Nole, ki je takoj po zmagi svojim navijačem poslal videosporočilo.

Pogreša Rogerja Federerja

Ob odsotnosti Rogerja Federerja – zaradi poškodbe kolena ga ni na turnirju – bo njegov največji nasprotnik v Dubaju Stan Wawrinka. Prav Wawrinka pa je bil tisti, ki mu je lani pred nosom speljal zmago na OP Francije. Edino, ki mu še manjka med turnirji za grand slam.

Čeprav sta Đoković in Federer velika rivala, mu 28-letni Beograjčan želi čimprejšnje okrevanje. "Upam, da se bo kmalu pozdravil, saj nismo navajeni, da je poškodovan. Je zelo dobro pripravljen in vso kariero igra vrhunski tenis. On je zelo pomemben igralec za naš šport in v Dubaju ga vsekakor pogrešamo."

Po dveh letih premora se vrača v Madrid, kjer je preklel španske navijače

Novak je potrdil, da se po dveh letih premora vrača na turnir serije masters v Madridu. Nazadnje je tam igral leta 2013, ko je moral v drugem krogu premoč priznati Bolgaru Grigorju Dimitrovu. Tisti dvoboj je zaznamoval tudi spor s španskimi navijači, ki so mu žvižgali s tribun. Temperamentni Srb jim ni ostal dolžan in jim s klopi povedal svoje. Kaj, si lahko pogledate v spodnjem videu.

Ne spreglejte