Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 4. 2019,
12.42

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

Natisni članek

teniški globus Polona Hercog

Sobota, 13. 4. 2019, 12.42

5 let

Teniški globus, 13. april

Velik uspeh Hercogove v Luganu, nepričakovan finale v Houstonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29
Polona Hercog | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Slovenska teniška igralka Polona Hercog navdušuje s svojimi igrami na turnirju v švicarskem Luganu. V soboto je v polfinalnem obračunu premagala Španko Fiono Ferro in se uvrstila v finale. Za našo igralko je to letošnja prva uvrstitev v finale turnirja serija WTA.

Polona Hercog
Sportal Polona Hercog brez težav v polfinale, Zidanškova nemočna #video

Hercogova, ki je tudi tokrat na turnir prišla brez svojega trenerja, je trenutno v zelo dobri formi. Že pred dvema tednoma na turnirju v Miamiju je odigrala izjemen dvoboj s Simono Halep, kjer potem izgubila po treh nizih.

Svojo dobro igro je prenesla tudi na pesek. V prvem krogu je presenetljivo premagala drugo nosilko in nekdanjo šesto igralko sveta Carlo Suarez-Navarro. V soboto je polfinalu po dveh nizih odpravila Fiono Ferro (7:5, 6:4), trenutno 108. igralko na svetovni lestvici WTA. Za igralki je bil to prvi medsebojni obračun.

Polona Hercog | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images "Rada bi šla na igrišče in uživala v takšni tekmi"

"Lahko rečem, da sem z današnjo tekmo zadovoljna, predvsem kako sem se v odločilnih trenutkih uspela zbrati, čeprav sem imela v obeh nizih že kar lepo prednost. Tisti ključni trenutki so bili res pomembni in tam sem ohranila mirno glavo in odigrala veliko bolj agresivno," je uvodoma povedla trenutno 89. igralka sveta.

V finalu jo v nedeljo, ta bo na sporedu ob 11.30, čaka Poljakinja Iga Swiatek. "Priprava za finale, je kot vsaka druga. Malo si bom pogledalo nasprotnico, pripravila nčrt tekme, predvsem pa bom uživala v finalu in v ponovni priložnosti za osvojitev turnirja. Igrati v finalu na takšnih turnirjih je privilegij in rada bi šla na igrišče in uživala v takšni tekmi. Po enem letu znova igrati v finalu, je seveda poseben občutek, tako da se res že veselim te tekme!”

V prvem nizu kar sedem "breakov"

V prvem nizu smo videli celo serijo "breakov". Bilo jih je kar sedem. Sprva je nasprotnici odvzela servis Polona, a je Španka že v naslednji igri izenačila na 2:2.  V nadaljevanju dvoboja je na igrišču pobuda prevzela Mariborčanka, saj je vodila že s 5:2. Sledil je padec v njeni igri, ko je Ferro izenačila na 5:5. V enajsti igri je znova "udarila" Hercogova in povedla s 6:5. Tega vodstva naša igralka ni zapravila, v naslednji igri izkoristila drugo žogico za niz in zasluženo slavila s 7:5.

Polona Hercog | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

V drugem nizu je bila odločilna deseta igra

Drugi niz je bil nekoliko manj turbulenten. Hercogovi je "break" uspel v tretji igri in pozneje povedla s 3:1. V šesti igri je znova zapretila Fiona Ferro, ki je izenačila izid na 3:3. Ena naših najboljših igralk je v naslednji igri brez izgubljene točke znova odvzela servis in povedla s 4:3. Odločilna je bila deseta igra, ko je naša igralka izkoristila prvo žogo za zmago in se na koncu zasluženo veselila finala.

Bo Ruud postal prvi Norvežan z zmago na ATP turnirju?

Norveški teniški igralec Casper Ruud se je s polfinalno zmago s 7:5 in 6:2 nad kolumbijskim kvalifikantom Danielom Galanom prebil v finale turnirja ATP z nagradnim skladom 500.000 dolarjev. Dvajsetletnik lahko postane prvi Norvežan z zmago na turnirju ATP, do cilja ga v finalu čaka obračun s Čilencem Christianom Garinom.

Bo Casper Ruud postal prvi Norvežan z zmago na ATP turnirju?
 | Foto: Reuters Bo Casper Ruud postal prvi Norvežan z zmago na ATP turnirju? Foto: Reuters

Ruudov oče, Christian Ruud, ki je na touru nastopal desetletje, je bil zadnji norveški teniški igralec, ki je zaigral v finalu ATP - leta 1995 v švedskem Bastadu.

Dvaindvajsetletni Garin, ki prav tako lovi svoj prvi naslov na turnirjih ATP in se je uvrstil še v drugi finale na pesku letos, je v drugem polfinalu premagal osmega nosilca Američana Sama Querreyja s 7:6 (2) in 6:2.

WTA

 

ATP 

 

Ne spreglejte