Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2019,
7.09

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

Elina Svitolina teniški globus OP ZDA Serena Williams

Sreda, 4. 9. 2019, 7.09

4 leta, 7 mesecev

OP ZDA, 9. dan (WTA)

Serena Williams proslavila jubilej z rekordno hitro zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
Serena Williams | Serena Williams je jubilej v ZDA proslavila z najhitrejšo zmago v letu 2019. | Foto Reuters

Serena Williams je jubilej v ZDA proslavila z najhitrejšo zmago v letu 2019.

Foto: Reuters

Na teniškem OP ZDA sta znani prvi polfinalistki. Za prvo mesto v velikem finalu se bosta pomerili Američanka Serena Williams in Ukrajinka Elina Svitolina. Ljubljenka domačega občinstva je v četrtfinalu povsem nadigrala Kitajko Qiang Wang. Prepustila ji je le eno igro. Ukrajinka je bila z dvakrat po 6:4 boljša od Britanke Johanne Konte.

Riger Federer Grigor Dimitrov
Sportal Bolgar senzacionalno izločil Federerja v New Yorku

Osmopostavljena Američanka Serena Williams, ena najboljših teniških igralk vseh časov, je v četrtfinalu pometla z izzivalko iz Kitajske, ki je v osmini finala presenetila avstralsko favoritinjo Ashleigh Barty.

Potrebovala je le 44 minut

Serena Williams je nemočni kitajski izzivalki oddala le eno igro. | Foto: Reuters Serena Williams je nemočni kitajski izzivalki oddala le eno igro. Foto: Reuters Williamsova je za zmago proti 18. nosilki Wang Qiang potrebovala pičlih 44 minut. Zmagala je s 6:1 in 6:0, to pa je bila tudi njena jubilejna 100. zmaga na največjem teniškem turnirju v ZDA. Williamsova pri 37 letih lovi že svojo 24. lovoriko na grand slam turnirju. V New Yorku je bila najboljša že šestkrat.

Serena se bo v polfinalu pomerila proti Ukrajinki Elini Svitolini, s katero je do zdaj odigrala pet dvobojev. Štiri je dobila, enega pa ne. Tisti poraz jo je zelo bolel, saj je ostala praznih rok na olimpijskem turnirju v Riu de Janeiru (2016), ko je bila št. 1 na svetu.

Williamsova je z ekspresno zmago proti Qiangovi izenačila najkrajši dvoboj v ženski karavani WTA v tem letu. Potrebovala je le 44 minut, toliko kot Romunka Simona Halep za zmago proti Viktorii Kuzmova v Madridu.

Svitolina prvič v polfinalu US Opna

Elina Svitolina se je prvič uvrstila med najboljše štiri v New Yorku. | Foto: Reuters Elina Svitolina se je prvič uvrstila med najboljše štiri v New Yorku. Foto: Reuters V prvem dvoboju sta se za polfinalno vstopnico pomerili peta igralka sveta Elina Svitolina in 16. Johanna Konta, ki je v osmini finala prekrižala načrte tretji nosilki Karolini Pliškovi, a ji novo presenečenje ni uspelo. Izbranka Francoza Gaela Monfilsa je v četrtfinalu slavila s 6:4 in 6:4 ter se prvič uvrstila med najboljše štiri tega turnirja.

Za Svitolino bo to drugi polfinale na grand slamih. Letos je zaigrala tudi v Wimbledonu, a ji je preboj v finale preprečila Simona Halep. Tokrat se bo za finalno vstopnico borila proti Williamsovi.

OP ZDA, četrtfinale

Elina Svitolina : Johanna Konta 2:0 (6:4, 6:4) 
Ne spreglejte