Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 6. 2021,
22.53

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Andreja Klepač Cori Gauff Barbora Krejčikova OP Francije

Ponedeljek, 7. 6. 2021, 22.53

2 leti, 10 mesecev

OP Francije (WTA), 9. dan

Branilka naslova prek ukrajinske najstnice do četrtfinala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Iga Swiatek | Iga Swiatek je zanesljivo opravila z 18-letno Ukrajinko Marto Kostyuk. | Foto Guliverimage

Iga Swiatek je zanesljivo opravila z 18-letno Ukrajinko Marto Kostyuk.

Foto: Guliverimage

Znane so vse četrtfinalistke OP Francije. Napredovanje so si danes zagotovile branilka naslova Iga Swiatek, Barbora Krejčikova, Coco Gauff  in Maria Sakkari. Že v nedeljo je za zgodovinski prvi četrtfinale v samostojni Sloveniji poskrbela Tamara Zidanšek. V konkurenci dvojic si je nastop v četrtfinalu priigrala tudi Andreja Klepač.

Novak Đoković
Sportal Mladi Italijan sprva namučil Đokovića, Nadal zanesljivo prek Sinnerja

V večernem delu sta na osrednje igrišče stopili Iga Swiatek, lanska zmagovalka pariškega turnirja, in komaj 18-letna Marta Kostyuk, ki je na lestvici WTA uvrščena na 81. mesto. 20-letna Poljakinja je nasprotnico premagala s 6:3, 6:4. V četrtfinalu jo čaka Maria Sakari.

Letos je iz tekmovanja izpadla že cela vrsta nosilk, a Poljakinje, ki do zdaj še ni oddala niza, to sploh ne zanima. Swiatkova ostaja še zadnja predstavnica elitne deseterice na lestvici WTA, ki nadaljuje borbo za lovoriko.

Krejčikova povozila Stephensovo, Keninova odhaja domov

Čehinja Barbora Krejčikova je v osmini finala po dveh nizih s 6:2, 6:0 premagala Američanko Sloane Stephens, finalistko OP ZDA iz leta 2018. Za Čehinjo, 33. igralko sveta, je to deveta zaporedna zmaga, potem ko je pred prihodom v Pariz v Strasbourgu prišla do prve turnirske zmage med posameznicami.

Barbora Krejčikova je poskrbela za največji uspeh kariere. | Foto: Reuters Barbora Krejčikova je poskrbela za največji uspeh kariere. Foto: Reuters

Krejčikova, ki je v preteklosti med dvojicami že osvojila Roland Garros, se bo v četrtfinalu pomerila s 17-letno Coco Gauff. Američanka si je prvi četrtfinale na turnirju velike četverice priborila po zmagi s 6:3 in 6:1 proti Tunizijki Ons Jabeur.

Od Pariza pa se poslavlja četrta nosilka Sofia Kenin, ki je morala po dveh nizih priznati premoč Grkinji Marii Sakkari. Grkinja je v prvem nizu Američanki prepustila zgolj igro. Na podoben razplet je kazalo tudi v drugem, ko je vodila s 5:1, a je nato Keninova prišla nekoliko bližje, vendar preobrata na koncu ni bilo. 

V nedeljo si je prvi četrtfinalni nastop na grand slamu priigrala tudi Zidanškova, ki se bo v torek za polfinalno vstopnico pomerila s Španko Paulo Badosa, 35. igralko sveta.

Klepačeva v četrtfinalu

Andreja Klepač se bo v četrtfinalu pomerila s poljsko-ameriško dvojico. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Andreja Klepač se bo v četrtfinalu pomerila s poljsko-ameriško dvojico. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovensko-hrvaška teniška naveza Andreja Klepač/Darija Jurak je v osmini finala Roland Garrosa po dveh nizih in dveh urah igre s 4:6, 6:3 in 6:1 premagala tajvansko navezo Hao-Ching Chan/Latisha Chan. 

Slovanka in Hrvatica, 11. nosilki, sta po izgubljenem prvem nizu v nadaljevanju dvignili igro in šestima nosilkama s Tajvana prepustili samo še štiri igre.

V četrtfinalu se bosta Klepačeva in Jurakova pomerili s poljsko-ameriško dvojico Iga Swiatek/Bethanie Mattek-Sands.

Pari osmine finala:

Posamezno:
Barbora Krejčikova (Češ) : Sloane Stephens (ZDA) 6:2, 6:0 
Coco Gauff (ZDA, 24) : Ons Jabeur (Tun) 6:3, 6:1
Maria Sakkari (Grč, 17) : Sofia Kenin (ZDA, 4) 6:1, 6:3
Iga Swiatek (Pol, 8) : Marta Kostyuk (Ukr) 6:3, 6:4

Dvojice:
Andreja Klepač/Darija Jurak (Slo/Hrv, 11) : Hao-Ching Chan/Latisha Chan (Tjv) 4:6, 6:3, 6:1

Ne spreglejte