Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 1. 2019,
8.22

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

teniški globus OP Avstralije Petra Kvitova Marija Šarapova Ashleigh Barty

Nedelja, 20. 1. 2019, 8.22

5 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (WTA), 7. DAN

Ameriška debitantka ponižala Kerberjevo, slovo Šarapove, Slovenki napredovali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Ashleigh Barty | Ashleigh Barty je s prebojem v četrtfinale OP Avstralije poskrbel za uspeh kariere na največjih turnirjih. | Foto Reuters

Ashleigh Barty je s prebojem v četrtfinale OP Avstralije poskrbel za uspeh kariere na največjih turnirjih.

Foto: Reuters

Mlada avstralska teniška igralka Ashleigh Barty je navdušila domače ljubitelje tenisa in v dvoboju osmine finala odprtega prvenstva Avstralije v treh nizih izločila Marijo Šarapovo. Čehinja Petra Kvitova je 17-letni Amandi Anisimovi prepustila le tri igre, še bolj pa je bila neizprosna Danielle Collins. Ameriška debitantka je Nemko Angelique Kerber ugnala kar s 6:0 in 6:2. Slovenki Andreja Klepač in Katarina Srebotnik sta napredovali v četrtfinale v konkurenci ženskih dvojic.

Stefanos Cicipas Roger Federer
Sportal Senzacija v Melbournu, mladi Grk izločil Federerja

V nedeljo sta kot prvi na osrednje igrišče stopili osma nosilka Petra Kvitova in šele 17-letna Amanda Anisimova, ki sploh prvič igra na avstralskem turnirju. Čehinja se je maščevala mladi Američanki za lanskoletni poraz v Indian Wellsu. Tokrat je bila prepričljivo boljša in se zlahka uvrstila med najboljših osem.

Za navdušenje med domačimi ljubitelji tenisa je poskrbela Ashleigh Barty. 22-letna Avstralka je v treh nizih odpravila nekdanjo prvo igralko sveta Marijo Šarapovo, ki je pred tem v tretjem krogu premagala lansko zmagovalko OP Avstralije Caroline Wozniacki.

Kerberjeva: To ni bil moj dan

25-letna Američanka Danielle Collins je poskrbela za veliko senzacijo. V osmini finala je v manj kot uri nadigrala trikratno zmagovalko turnirjev za veliki slam Angelique Kerber s 6:0 in 6:2. S tem je Collinsova, 35. igralka sveta, poskrbela za dosežek kariere.

Američanka Danielle Collins je na OP Avstralije izločila že tri nosilke. | Foto: Reuters Američanka Danielle Collins je na OP Avstralije izločila že tri nosilke. Foto: Reuters

"To ni bil moj dan. Nisem igrala tenisa, ki ga znam. Danielle je igrala zelo dobro. Po mojem mnenju je odigrala eno svojih najboljših partij," je po porazu povedala Kerberjeva in dodala: "Poskušala sem. Nisem pa našla ritma. Celo tekmo sem poskušala na vse načine in se borila. Nisem se dobro gibala, servis je bil v zadnjih dneh slab." 

Collinsova, sicer 35. igralka sveta, je udarila 29 "winnerjev" in napravila le eno dvojno napako, medtem ko je Kerberjevi uspelo le šest "winnerjev", napravila pa je kar pet dvojnih napak.

Prav ob koncu dneva se je poslovila še petopostavljena Američanka Sloane Stephens. V treh nizih jo je s 6:7 (3), 6:3 in 6:3 premagala Rusinja Anastazija Pavljučenkova. Dvoboj je trajal več kot dve uri in pol.

Klepačeva in Srebotnikova v četrtfinalu

Andreja Klepač se je s špansko soigralko prebila med najboljših osem. | Foto: Gulliver/Getty Images Andreja Klepač se je s špansko soigralko prebila med najboljših osem. Foto: Gulliver/Getty Images

Katarina Srebotnik je skupaj z Američanko Raquel Atawo izločila romunsko navezo Irina Maria Bara/Monica Niculescu s 6:2, 3:6 in 6:3, Andreja Klepač pa je s Španko Mario Jose Martinez Sanchez izločila Američanki Kaitlyn Christian in Asio Muhammad s 6:2 in 6:2.

Peti nosilki Klepačevo in Sanchezovo v četrtfinalu čakata Čehinji Barbora Strycova in Marketa Vondroušova, deveti nosilki Srebotnikovo in Atawo pa na svoji tekmici še čakata.

Srebotnikova je zatem združila moči s Hrvatom Frankom Škugorjem, v prvem krogu mešanih dvojic sta izpadla proti Martinez Sanchezovi in Britancu Nealu Skupskemu s 6:3 in 6:3.

Zato pa se je v drugi krog oziroma osmino finala mešanih dvojic prebila Klepačeva, ki navdušuje v paru s Francozom Edouardom Roger-Vasselinom. V prvem dvoboju sta brez izgubljenega niza odpravila novozelandsko-rusko kombinacijo Jekaterina Makarova in Artem Sitak. Za preboj v četrtfinale bosta morala preskočiti avstralski dvojec Astra Sharma in John-Patrick Smith.

Ne spreglejte