Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 10. 2012,
19.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 18. 10. 2012, 19.37

8 let

Novopečeni očka v peklu mononukleoze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Švedski teniški igralec Robin Söderling je zaradi zahrbtne bolezni primoran za dalj časa pozabiti na turnirje. Nekdanjemu četrtemu loparju gre veliko bolje v družinskem življenju, saj je postal očka.

Švedski moški tenis je pred nekaj desetletji spadal med svetovne velesile. V zadnjem času je švedski ugled reševal Robin Söderling, dvakratni finalist Roland Garrosa. Pred tremi leti je na pariškem pesku zagrenil življenje Rafaelu Nadalu in ga kot prvi na svetu premagal na OP Francije, prihodnje leto je zaustavil veličasten niz Rogerja Federerja, saj je Švicarja izločil v četrtfinalu in poskrbel, da je Baselčan po 23-ih zaporednih prebojih vsaj v polfinale turnirja za nagrado grand slam tokrat naredil izjemo.

S tem se je Söderling maščeval Federerju za poraz v finalu Roland Garrosa (2009), je pa v sklepnem dejanju priznal premoč ''Rafi'', ki je komaj čakal na priložnost, da dokaže Švedu, kaj zmore na vročem pesku v francoski prestolnici. Söderling se je po uspešnih nastopih zagozdil v najboljši deseterici na svetu, v zaključku leta 2011 je bil četrti igralec sveta. Potem pa so se začeli ''črni'' meseci, saj je Šved padel v brezno zahrbtne bolezni.

Mononukleoza mu je vedno bolj pogosto jemala moč, pa tudi voljo do nastopov na največjih turnirjih. Čeprav je bil v izjemni formi in je lani osvojil štiri turnirje, je julija na ATP turnirju v domovini (OP Švedske v Bastadu) še zadnjič zaigral med najboljšimi, nato pa zapustil teniško karavano. Žal se z boleznijo bori še danes, tako da se poraja veliko vprašanje, kdaj se bo lahko vrnil tja, kamor glede na talent nesporno sodi.

Če ne na igrišču, pa je nasmeh na lica 28-letnega Skandinavca vrnila družinska pridobitev. V sredo je privekala na svet hčerka. Z zaročenko Jenni Mostrom nista skrivala sreče. Zdaj se želi pridružiti še teniškemu cirkusu. Če se bo iztrgal iz oklepa mononukleoze, se bo Robin ponovno znašel na svetovni jakostni lestvici. Ker je julija 2012 minilo 12 mesecev, odkar je zadnjič stal na igrišču, je bil namreč izbrisan iz razpredelnic.

Ne spreglejte