Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
8. 5. 2016,
11.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

tenis Novak Đoković Andy Murray

Nedelja, 8. 5. 2016, 11.28

6 let, 7 mesecev

Novak Đoković ne bo smel ponoviti napak

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Andy Murray Novak Đoković

V nedeljo se bosta na turnirju serije masters v Madridu pomerila Novak Đoković in Andy Murray, prvi in drugi igralec sveta. V čarobni kocki se bosta srečala prvič po desetih letih.

Za Novaka Đokovića in Andyja Murrayja je turnir v Madridu nekaj posebnega, saj sta se pred desetimi leti kot najstnika (imela sta 19 let) prvič pomerila na turnirju serije ATP. Leta 2006 je bil po treh nizih boljši srbski zvezdnik. Od takrat sta zbrala že 31 medsebojnih dvobojev, razmerje pa govori v prid prvega igralca sveta (22:9). Nazadnje sta se pomerila letos v finalu OP Avstralije, kjer je Đoković osvojil svoj enajsto lovoriko za grand slam.

Beograjčan v primeru zmage lahko doseže nov mejnik v teniški zgodovini. V Madridu lahko osvoji svojo že 29. lovoriko na turnirju serije masters. Tako bi lahko prevzel prvo mesto na večni lestvici in prehitel Rafaela Nadala, ki ima v svoji vitrini 28 zmag. Đoković je zmagal štiri od zadnjih petih turnirjev serije masters. Spodletelo mu je v Monte Carlu, kjer se je že kmalu poslovil od tekmovanja.

Škot je v polfinalu odpravil kralja peska Rafaela Nadala. | Foto: Škot je v polfinalu odpravil kralja peska Rafaela Nadala.

Škot v Madridu boljši kot Đoković

V nedeljo Noleta čaka vse prej kot lahek nasprotnik. Andy Murray brani lansko lovoriko in ima v Madridu več zmag kot njegov teden dni mlajši nasprotnik. Škot je slavil leta 2008 in leta 2015, medtem ko je Đoković slavil pred petimi leti, ko je v finalu premagala Čeha Tomaša Berdycha. Murray, ki je pred kratkim postal oče, mora dobiti nedeljski dvoboj, če želi obdržati drugo mesto na svetovni lestvici.

V polfinalu sta oba tekmeca relativno lahko odpravila svoja nasprotnika. Murray je nekoliko presenetljivo v polfinalu odpravil Rafaela Nadala. "Mislim, da sem odigral dober dvoboj. Čutil sem, da sem igral zelo agresivno. Ko je bilo potrebno, sem se tudi dobro branil, tako da se je na koncu razpletlo tako, kot je treba," je po dvoboju z Nadalom povedal Murray, ki se na pesku zelo dobro počuti.

Murray je Nadala premagal v Madridu tudi lani, a je bil Španec v veliko slabši formi. "Vesel sem, da sem ga premagal tudi to leto. Ta zmaga je velik korak naprej, glede na to, kje sem bil pred štirimi tedni. Spet sem na pravi poti," je dodal Murray.

Novak Đoković bo v Madridu lovil svojo drugo zmago. | Foto: Novak Đoković bo v Madridu lovil svojo drugo zmago.

Ne bo smel delati nespametnih napak

Novak Đoković je v polfinalu ravno tako po dveh nizih ugnal japonskega samuraja Keija Nišikorija. Novak je za zmago potreboval dve uri. Prvi niz se je končal s 6:3, drugi niz pa je odločala podaljšana igra, potem ko je Srb naredil nekaj nespametnih napak. Po polfinalnem dvoboju je povedal, da takšnih napak ne sme ponoviti.

"Ni bilo lahko, ker so bili drugačni pogoji. Dan prej sem igral pod zaprto streho in je bilo prijetno. Zdaj pa je bilo vetrovno in zelo hladno. S takšnimi razmerami se morate soočati in ostati psihološko močni. Ponosen sem, da sem šel skozi ta izziv. Kei je igral dobro, o tem ni dvoma in bil je težek dvoboj, " je po sobotnem dvoboju povedal Novak.

Nedeljski finale bo na sporedu ob 18.30.

Ne spreglejte