Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
17. 11. 2015,
14.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer

Torek, 17. 11. 2015, 14.56

8 let

Novak Đoković: Ne bo kar tako odnehal

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Že tretji dan sklepnega teniškega turnirja v Londonu bomo priča pravi teniški poslastici, potem ko se bosta ob 21. uri po slovenskem času pomerila Novak Đoković in Roger Federer.

Ljubitelji tenisa si lepšega dvoboja skorajda ne bi mogli želeti, saj si bosta nasproti stala dva velikana teniške igre – prvi igralec sveta Novak Đoković in eden najboljših igralcev vseh časov Roger Federer. Njuno rivalstvo traja že skoraj desetletje in v vseh teh letih sta se pomerila 42-krat, njun medsebojni izid pa je izenačen (21:21). Lahko rečemo, da gre za dvoboj dveh titanov.

Postal je neverjeten igralec

"Najino rivalstvo je postalo nekaj posebnega. Mislim, da ljudje radi gledajo, kako igrava drug proti drugemu. Mislim, da nama ni treba zelo spreminjati najine igre. Vsak igra svoj igro in na koncu zmaga boljši. Lepo je bilo videti, kako je Novak v zadnjih letih napredoval. Postal je neverjeten igralec, še posebej v zadnjih petih ali šestih letih. Napredoval je v svoji igri in postal igralec, ki se najbolje giblje na igrišču. Res je užitek igrati proti njemu," je pred dvobojem povedal 34-letni Švicar, ki ima do zdaj največ lovorik s finalnega turnirja. Zbral jih je šest.

Švicar je že po njunem prvem dvoboju – prvič sta igrala v Monte Carlu leta 2006 – spoznal, da gre za zelo talentiranega igralca. In še kako prav je imel. Letos sta se Nole in Federer pomerila šestkrat, boljši izkupiček pa ima 28-letni Beograjčan, ki je Baselčana na kolena spravil štirikrat. Federer je Đokovića letos premagal na uvodu sezone v Dubaju in nato še na turnirju serije masters v Cincinnatiju. Obakrat se je dvoboj končal po dveh nizih, s tem pa je pri svojih zrelih športnih letih dokazal, da še zdaleč ni za odpis.

"Roger Federer iz vas stisne največ"

"Ne bo kar tako odnehal. Prav tako raven njegove igre ne pada. Zmeraj bo iz vas potegnil največ, če ga boste želeli premagati. To je Roger Federer – zato je tudi osvojil toliko lovorik na turnirjih za grand slam," je v spoštljivem tonu o svojem nasprotniku govoril prvi lopar sveta.

Varovanec Borisa Beckerja in Marijana Vajde je letos v atomski formi. Do zdaj je osvojil deset turnirjev serije ATP, med njimi so tudi trije turnirji za grand slam.

Novak Đoković je v prvem dvoboju finalnega turnirja brez težav premagal Japonca Keija Nišikorija (6:1, 6:1), Roger Federer pa je na hitro opravil s Čehom Tomašem Berdychom (6:2, 6:2).

Ne spreglejte