Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
9. 11. 2015,
10.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković Pariz

Ponedeljek, 9. 11. 2015, 10.53

8 let

Novak Đoković bi šel rad stran od vsega

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi igralec sveta je konec tedna dosegel še deseto zmago v letošnji sezoni, skupno pa že svojo 58. lovoriko. Vseh teh uspehov pa Đoković ne jemlje za samoumevne.

Prvi igralec sveta je v finalu Pariza po dveh nizih odpravil Škota Andyja Murrayja in še enkrat znova pokazal, da v letošnji sezoni nima pravega nasprotnika. Z zmago v Parizu je v svetu tenisa dosegel nov mejnik. Postal je prvi igralec, ki je v eni sezoni zmagal na šestih turnirjih serije masters. Pravzaprav se je na vsakem turnirju serije mastres, ki ga je letos igral, prebil do finala. Ista zgodba je bila na turnirjih za grand slam, kjer je moral premoč priznati le v finalu OP Francije. To so rezultati, ki jih bo v prihodnosti težko ponoviti.

Že od začetka je bil obkrožen z ljudmi, ki so bili pravi profesionalci

Srbski zvezdnik je pozneje iskal razloge, zakaj je tako uspešen pri svojem športu. "Že od začetka sem bil obkrožen z ljudmi, ki so bili pravi profesionalci. Imeli so veliko znanja o športu in vedeli so, kaj potrebuje športnik, da pride do vrha. Mislim, da sem to dobil že od svojih staršev, ki so se ukvarjali s športom. Imel sem srečo, da sem dobival nasvete, kako je treba razmišljati o določenih stvareh. Ne samo o treningu, ampak tudi o regeneraciji, prehrani in psihologiji," je razkril Đoković.

Tudi jaz sem šel skozi določena obdobja

Čeprav ima 28-letni Beograjčan za seboj izjemno sezone, ne misli spati na svojih lovorikah. "Ničesar ne jemljem za samoumevno. Vseskozi želim napredovati v svoji igri. Mislim, da obstaja kar nekaj razlogov, zakaj sem letos dosegel vrhunec svoje kariere. Glede fizične in psihične priprave sem dosegel vrhunec. Seveda sem šel tudi jaz skozi določena obdobja, ko sem dvomil vase in nisem bil najuspešnejši. To je bila zame prava šola, a letošnjo sezono se je vse poklopilo. Nihče ni popoln, vendar če stremite k popolnosti, lahko dosežete superiornost. Takšno je moje razmišljanje," je po zmagi v Parizu povedal Nole.

Zdaj ga čaka le še finalni turnir v Londonu, kjer se bo med seboj udarilo osem najboljših igralcev v letošnji sezoni. Tudi na tem turnirju bo Novak prvi favorit. Kljub vsem uspehom pa tudi on že komaj čaka zasluženi dopust. "Odšel bom v tropske kraje. Stran od vsega. To je nekaj, kar po sezoni vsekakor potrebujem."

Ne spreglejte