Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 4. 2008,
11.16

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 4. 2008, 11.16

8 let, 5 mesecev

Nadal lovi zgodovinsko zmago v Monte Carlu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V ponedeljek se v Monte Carlu pričenja tretji teniški turnir serije masters v sezoni. Španec Rafael Nadal lovi rekordno četrto zmago na slovitih peščenih igriščih te male evropske državice.

"Peščeni" del teniške sezone v Monte Carlu na široko odpira svoja vrata. Na rdečem pesku v zadnjih letih povsem prevladuje Španec Nadal, trikratni branilec naslova v kneževini, ki bo tudi tokrat glavni favorit za končno zmagoslavje. Španec je v zadnjih dveh letih v finalu ugnal najboljšega igralca sveta, Švicarja Rogerja Federerja, ki že nekaj let neuspešno naskakuje vrhunec "peščene sezone", sloviti Roland Garros.

Poleg omenjenih šampionov imata največ možnosti za zmagoslavje še tretji in četrti igralec sveta Srb Novak Đoković in Rus Nikolaj Davidenko, na svoj račun pa bodo prišli tudi španski specialisti za peščeno podlago, predvsem David Ferrer, Juan Carlos Ferrero in Nicolas Almagro.

"Rafa" v družbi velikanov

Ne glede na to, kako se bo razpletel znameniti turnir, pa Nadal že sodi med legende Monte Carla. Na prestižnem dogodku so doslej poleg Španca po trikrat slavili le še Avstrijec Thomas Muster, Argentinec Guillermo Vilas, Šved Björn Borg in Romun Ilie Nastase. Sicer pa se z zmago v kneževini lahko pohvalijo takšni mojstri teniške igre kot so Čeh Ivan Lendl, Brazilec Gustavo Kuerten, Šved Mats Wilander in Španec Sergi Bruguera, od katerih je vsak poleg dveh zmagoslavji v Monte Carlu vsaj enkrat slavil tudi na Roland Garrosu.

Sicer turnir v Monte Carlu z Rimom in Hamburgom tvori trojček tekmovanj serije masters na peščeni podlagi. "Peščena sezona" se bo zaključila sredi junija, ko bo v Parizu končan drugi grand slam sezone, zgoraj omenjeni Roland Garros.

Ne spreglejte