Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 9. 2011,
18.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rafael Nadal Andy Murray Andy Roddick John Isner

Sreda, 7. 9. 2011, 18.30

8 let

Nadal: Bilo je zelo hitro, presenetljivo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Drugi nosilec zadnjega teniškega turnirja za veliki slam Rafael Nadal ni imel nobenih težav s prebojem v polfinale OP ZDA. Med najboljšimi štirimi še Murray, Đoković in Federer.

Nadal se je gladko uvrstil v polfinale, čeprav je na drugi strani igrišča stal zmagovalec zadnjega turnirja za veliki slam v sezoni v letu 2003, kar je zadnji ameriški uspeh na domačem grand slamu. Roddick, 21. nosilec, je skupaj v treh nizih dobil le šest iger. Španec je brez težav vračal udarce z vseh kotov igrišča ter tekmecu, ki sicer slovi po dobrih servisih, odvzel kar šest iger po njegovih začetnih udarcih. Roddick je do tega zanj črnega petka toliko svojih servisov izgubil v vseh prejšnjih štirih dvobojih na turnirju.

"Bilo je zelo hitro, presenetljivo. Odločilen je bil začetek dvoboja. Andy je bil gotovo še utrujen po hudem boju dan prej, kar se je poznalo. Toda kombinacija, ki mi je zagotovila zmago v četrtfinalu, v polfinalu proti Murrayju gotovo ne bo delovala," je menil Nadal. Dobil je prve štiri igre proti domačinu ter nato po vodstvu s 4:0 pobude ni več izpustil iz rok.

Nadal je dobil 12 od 16 medsebojnih dvobojev z Murrayjem, tudi letošnja polfinalna obračuna na odprtem prvenstvu Francije in Wimbledonu. Britanec je imel težko delo že v četrtfinalu, ko je na koncu vendarle po treh urah in 24 minutah izločil Isnerja. Slednji je znan predvsem kot zmagovalec najdaljšega teniškega dvoboja v zgodovini, ko je bil po 11 urah in petih minutah uspešnejši od Nicolasa Mahuta v prvem krogu lanskega Wimbledona. "Izjemno je igral in zelo mi je odleglo, ko sem dobil podaljšano igro v četrtem nizu. Ves čas je izjemno pritiskal name," je dejal Britanec po zmagi, Isner pa je povedal: "Nisem zadovoljen. Kaj mi pomenijo vsi komplimenti, ko pa sem izpadel iz boja za končno zmago."

Ne spreglejte