Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2019,
17.12

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

teniški globus Andreja Klepač Roger Federer Naomi Osaka

Petek, 17. 5. 2019, 17.12

4 leta, 11 mesecev

Teniški globus, 17. maj

Federer in Osaka zaradi poškodb predčasno končala nastopa v Rimu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Roger Federer | Roger Federer je v Rimu doživel novo razočaranje. | Foto Reuters

Roger Federer je v Rimu doživel novo razočaranje.

Foto: Reuters

Potem ko sta bila zaradi dežja prisiljena v enem dnevu odigrati dva dvoboja, sta zaradi zdravstvenih težav oziroma poškodb s teniškega turnirja oziroma mastersa v Rimu po obračunih osmine finala odstopila nosilca med posamezniki in posameznicami Roger Federer in Naomi Osaka. V dvojicah se je poslovila edina preostala slovenska predstavnica Andreja Klepač.

 

Švicar Federer, ki je na ATP-mastersu serije 1000 tretji nosilec, je brez boja predal četrtfinalni dvoboj z osmim nosilcem Grkom Stefanosom Cicipasom, ki je tako napredoval v polfinale. Federer je dvoboj odpovedal zaradi poškodbe noge dober teden dni pred začetkom drugega letošnjega turnirja za veliki slam, Roland Garrosa.

Cicipas bo v polfinalu prekrižal lopar z boljšim iz španskega obračuna med drugim nosilcem Rafaelom Nadalom in njegovim rojakom Fernandom Verdascom.

V polfinale se je ekspresno prebil tudi nepostavljeni Argentinec Diego Schwartzman, ki je s 6:4, 6:2 izločil šestega nosilca Japonca Keija Nishikorija.

Schwartzman bo v polfinalu prekrižal lopar z boljšim iz dvoboja med prvim nosilcem Srbom Novakom Đokovićem in sedmim nosilcem, Argentincem Juanom Martinom del Potrom.

Naomi Osaka, prva nosilka med ženskami v Rimu, je odpoved sporočila na novinarski konferenci. | Foto: Reuters Naomi Osaka, prva nosilka med ženskami v Rimu, je odpoved sporočila na novinarski konferenci. Foto: Reuters

Številka ena je odpadla zaradi zapestja

Pred tem je zaradi poškodbe desnega zapestja odstopila številka 1 z lestvice WTA Naomi Osaka, prva nosilka turnirja WTA v italijanski prestolnici. Njena tekmica v četrtfinalu je bila Nizozemka Kiki Bertens, šesta nosilka.

Bertensova se bo za finalno vstopnico pomerila z boljšo iz četrtfinalnega dvoboja med Čehinjo Marketo Vondroušovo in Britanko Johanno Konta, ki je v osmini finala po dveh nizih izločila Američanko Venus Williams.

Preostala četrtfinala para sta Belorusinja Viktorija Azarenka, ki nastopa s posebnim povabilom, in četrta nosilka Čehinja Katarina Pliškova ter kvalifikantki Francozinja Kristina Mladenović in Grkinja Marija Sakari.

Poslovila se je tudi zadnja Slovenka

Andreja Klepač je v Rimu izpadla v četrtfinalu v konkurenci dvojic. Klepačeva in Srbkinja Aleksandra Krunić sta morali priznati premoč osmima nosilkama, Nemki Anna-Leni Grönefeld in Nizozemki Demi Schuurs, ki sta slavili gladko zmago s 6:3 in 6:0.Klepačeva je bila še zadnja Slovenka na tem turnirju.

Ne spreglejte