Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2019,
17.02

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

1

Natisni članek

WTA ATP teniški globus

Četrtek, 16. 5. 2019, 17.02

4 leta, 11 mesecev

Teniški globus, 16. maj

Đoković, Nadal in Federer navdušujejo, Kyrgios po razgrajanju diskvalificiran #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

1

Novak Đoković | Novak Đoković je kanadskemu tekmecu prepustil le štiri igre. | Foto Gulliver/Getty Images

Novak Đoković je kanadskemu tekmecu prepustil le štiri igre.

Foto: Gulliver/Getty Images

V Rimu poteka bogati teniški turnir, na katerem so se danes že predstavili trije igralci, ki so zaznamovali zadnje desetletje svetovnega tenisa. Srb Novak Đoković je izločil Kanadčana Denisa Shalopalova, Švicar Roger Federer je bil boljši od Portugalca Joaoa Souse, Španec Rafael Nadal pa je na svoji najbolj priljubljeni podlago povsem nadigral Francoza Jeremyja Chardyja. Prepustil mu je le eno igro. Poslovil se je Hrvat Marin Čilić, slovenska teniška igralka Andreja Klepač pa se je med dvojicami uvrstila v četrtfinale. Avstralec Nick Kyrgios je povsem izgubil živce, razgrajal in bil diskvalificiran.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je na turnirju WTA v Rimu z nagradnim skladom 3,5 milijona evrov uvrstila v četrtfinale med dvojicami. Skupaj s Srbkinjo Aleksandro Krunić sta v 2. krogu premagali drugi nosilki, Američanko Nicole Melichar in Čehinjo Kveto Peschke, s 3:6, 7:5 in 14:12.

Potem ko sta Klepačeva in Krunićeva relativno gladko izgubili prvi niz, sta tudi v drugem že zaostajali za "break", a ga v deseti igri izničili, ko sta tekmici servirali za zmago. Nato sta povedli s 6:5 in niz dobili s 7:5. V zadnjem nizu sta si hitro priigrali lepo prednost s 5:1, jo zapravili, na koncu pa le izvlekli zmago s 14:12.

Klepačeva, še zadnja Slovenka na turnirju, in Krunićeva bosta v četrtfinalu igrali proti osmopostavljenima Nemki Anna-Leni Grönefeld in Nizozemki Demi Schuurs.

Kyrgios odkorakal z igrišča v Rimu

Nick Kyrgios je spet pokazal svoj temperament. Kontroverzni Avstralec je bil v dvoboju 2. kroga z Norvežanom Casperjem Ruudom diskvalificiran, ker je vrgel stol na igrišče in zapustil prizorišče. Kyrgios je v tretjem nizu serviral pri 1:1, takrat pa mu je sodnik odvzel točko zaradi kletvic. Kyrgios je zatem brcnil plastenko vode, vrgel stol na igrišče, vzel opremo in zapustil prizorišče. Tako je zmaga pripadla Ruudu, izid je bil 6:3, 6:7 (5) in 2:1.

Aleksander Zverev
Sportal Nemški as hitro izpadel v Rimu, velika zmaga Viktorije Azarenke

Rim, ATP:

Rim, WTA:

Ne spreglejte