Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2019,
20.35

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

1

Natisni članek

teniški globus Stefanos Cicipas Novak Đoković

Nedelja, 12. 5. 2019, 20.35

4 leta, 11 mesecev

Teniški globus, 12. maj

Novak Đoković "povozil" Cicipasa in še tretjič osvojil Madrid #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

1

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Na teniškem turnirju serije masters v Madridu je zmagal Novak Đoković, potem ko je po dveh nizih (6:3, 6:4) premagal Stefanosa Cicipasa in tako še tretjič v karieri osvojil ta prestižni turnir.

Izenačil se je z Rafaelom Nadalom

Srbski zvezdnik je skupno osvojil 33. lovoriko na turnirjih serije masters in se na lestvici v zmagah izenačil z Rafaelom Nadalom. Za Đokovića je to letos druga turnirska lovorika (skupno ima 74 zmag) po letošnji zmagi na OP Avstralije. Ta zmaga je zanj dobra popotnica za turnir v Rimu in nato še OP Francije, ki je vrhunec sezone na pesku. Đoković je v Parizu zmagal leta 2016.

Novak je po dvoboju dejal, da po zmagi na OP Avstralije ni igral najboljšega tenisa in da mu je ta zmaga dala novega zagona za prihodnje turnirje. Zahvalil se je bratu Marku. Ta ga je tokrat spremljal kot trener. Spodbudne besede pa je imel tudi za mladega Cicipasa. "Moram ti povedati, da si nova zvezda tenisa in pred tabo je lepa prihodnost. Lepo je bilo deliti igrišče s teboj," je po dvoboju povedal Beograjčan.

Novak Đoković je za zmago izkoristil četrto zaključno žogico. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je za zmago izkoristil četrto zaključno žogico. Foto: Gulliver/Getty Images

Nole v prvem nizu že takoj odvzel servis

Že na začetku prvega niza je prišlo do odvzema servisa. Prvi je serviral Novak Đoković in brez težav dobil uvodno igro. Veliko več težav pri prvem servisu je imel Cicipas, ki je izgubil igro na svoj servis. V naslednji igri je Novak potrdil "break" in po 12 minutah povedel že s 3:0. 

Dvajsetletni Grk je do svoje prve igre prišel šele v četrti igri, ko je zmanjšal izid na 3:1. Srbu je nekoliko resneje zapretil v peti igri, a je Đokovič vseeno dobil igro in povedel s 4:1. Seveda Novak pozneje tega vodstva ni zapravil in prvi niz dobil s 6:3 in po 41 minutah povedel z 1:0 v nizih.

Stefanos Cicipas | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images V drugem nizu je bila odločilna deveta igra

Začetek drugega niza je bil bolj izenačen. Prvič je Nole zapretil v tretji igri, ko je imel dve žogici za odvzem servisa, a se je mlademu Grku uspelo rešiti in povesti z 2:1. V naslednji igri je 31-letni Srb zlahka izenačil na 2:2. Prvi odvzem servisa smo videli v deveti igri, ko je Nole povedel s 5:4. V deseti igri je Novak izkoristil četrto žogico za zmago in na koncu s 6:4 dobil drugi niz. Novak je za zmago potreboval eno uro in 33 minut.

Novak Đoković
Sportal Grški mladenič pokvaril sanjski finale, kaj lahko pripravi Đokoviću? #video
Ne spreglejte