Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 8. 2015,
7.52

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

tenis Novak Đoković Serena Williams

Sobota, 15. 8. 2015, 7.52

8 let, 5 mesecev

Gulbis namučil Đokovića, Murray še osmič zapored na zaključnem turnirju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Na turnirju ATP v Montrealu je Novak Đoković po treh nizih strl odpor Ernesta Gulbisa, Serena Williams v Torontu brez večjih težav v polfinale.

Številka ena moškega tenisa, ki je proti Gulbisu izgubil prvi niz, drugega dobil po tie-breaku (9:7), v tretjem pa povsem prevladal, se bo v polfinalu srečal s francozom Jeremyjem Chardyjem, medtem ko bosta drugo finalno vstopnico iskala Andy Murray in Kei Nishikori, ki je odpravil Rafaela Nadala.

Škot si je po Đokoviću kot drugi igralec v letu 2015 priigral udeležbo na zaključnem turnirju ATP v sezoni, ki bo v Londonu. Z uvrstitvijo v polfinale turnirja v Montrealu je namreč Murray v pisani druščini teniških asov že zbral dovolj točk, da bo nastopil na sklepnem obračunu najboljše osmerice v tekočem letu. Murrayju je ta podvig uspel že osmič zapored, tudi letos med 15. in 22. novembrom pa bo skušal postati prvi Britanec, ki je zmagal na sklepnem turnirju. V letih 2008, 2010 in 2012 se je prebil do polfinala. "Dobro, da mi je to uspelo že zdaj. Lani sem uvrstitev na turnir lovil, v šestih tednih nastopil na šestih turnirjih in bil nato precej utrujen," je uvrstitev na zaključni turnir komentiral 28-letnik.

Williamsova se bo za finale udarila s Švicarko Belindo Bencic, ki je izločila krvnico Polone Hercog Ano Ivanović. V drugem polfinalu si bosta nasproti stali drugopostavljena Romunka Simona Halep in Italijanka Sara Errani.

Ne spreglejte