Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 2. 2015,
9.31

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 3. 2. 2015, 9.31

8 let, 5 mesecev

Grega Žemlja znova na teniških igriščih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je po sedmih mesecih znova zaigral na teniškem turnirju. Organizatorji turnirja v Zagrebu so ga povabili na turnir, kjer je igral v kvalifikacijah.

V prvem krogu kvalifikacij zagrebškega turnirja je Žemlja dobil nadvse zanimivega nasprotnika. Na drugi strani mreže je stal finalist turnirja v Chennaiu Aljaž Bedene. Grega je proti Aljažu na koncu izgubil s 6:3, 6:3. Na glavnem turnirju bo letos igral le Blaž Kavčič, ki se je uvrstil neposredno na turnir.

Grega Žemlja je leta 2013 sredi julija s 43. mestom postavljal nove mejnike slovenskega moškega tenisa. Žal pa mu je načrte prekrižala bolezen, s katero se bori že kar nekaj časa. Lani se je poskušal vrniti, a žal neuspešno. Najprej se je udeležil dveh turnirjev serije Challenger na Kitajskem, pozneje je poskusil še na OP Francije, v Nottinghamu, zadnji dvoboj v letu 2014 pa je odigral v kvalifikacijah Wimbledona, kjer se je poslovil že v prvem krogu.

Trenutno Grega zaseda 878. mesto na lestvici ATP, pot nazaj pa bo vse prej kot lahka. 28-letni Jeseničan v svoji karieri še ni zmagal na turnirju serije ATP. Leta 2012 se je uvrstil v finale turnirja na Dunaju. Na turnirjih za grand slam se je dvakrat prebil do tretjega kroga, leta 2012 na OP ZDA, leto pozneje pa se je v tretji kroga uvrstil še na prestižnem turnirju v Wimbledonu.

Ne spreglejte