Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2019,
14.54

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

OP ZDA teniški globus Gael Monfils

Sreda, 4. 9. 2019, 14.54

4 leta, 7 mesecev

OP ZDA, 10. dan (ATP)

Po 42 letih prvi Italijan v polfinalu turnirja za grand slam #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Matteo Berrettini | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V sredo sta bila na OP ZDA na sporedu zadnja dva četrtfinalna obračuna. Italijanski teniški igralec Matteo Berrettini piše zgodovino italijanskega tenisa, medtem ko je Rafael Nadal brez težav odpravil Diega Schwartzmana.

Belinda Bencic
Sportal Švicarka prek Hrvatice do uspeha kariere, v polfinalu tudi mlada Kanadčanka

V  prvem četrtfinalnem dvoboju sta se pomerila Gael Monfils in Matteo Berrettini. Za njiju je bilo to prvo medsebojno srečanje, končalo pa se je šele po petih nizih. Dvoboj je trajal skoraj štiri ure. Francoz in Italijan sta prikazala pravi teniški triler. Berrettini je v četrtfinalu dosegel 53 "winnerjev" in 15 asov, potem ko je Monfils naredil kar 51 neizsiljenih napak in 17 dvojnih napak.

Italijan, ki je na turnirju postavljen kot 24. nosilec, je v dvoboju zapravil štiri zaključne žoge, a na koncu zdržal pritisk in zadnji, pet niz dobil po podaljšani igri. "Ta trenutek se ne spominjam nobene točke, samo zaključne. Bil je izjemen dvoboj, eden izmed najboljših, kar sem jih videl. Igral sem, a sem ga tudi videl. Res sem ponosen nase," je povedal 23-letni Matteo Berrettini, po letu 1977 prvi Italijan, ki se je uvrstil v polfinale turnirja za grand slam.

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Rafael Nadal se je poigral z Argentincem

V drugem četrtfinalnem dvoboju, v katerem sta se pomerila Rafael Nadal in Diego Schwartzman, smo lahko videli le enosmerni promet. Španec, ki je prvi favorit za zmago na OP ZDA, je po treh nizih odpihnil argentinskega teniškega igralca. Dvoboj se je končal z izidom 6:4, 7:5 in 6:2. Majorčan je za zmago potreboval dve uri in 48 minut. Njegov nasprotnik v polfinalu bo Matteo Berrettini, s katerim se še nista pomerila.

Zaveda se, da bo Italijan trd oreh

Rafa je po dvoboju dejal, da je bil to zanj težek dvoboj in da je res vesel, da je zmagal ter se prebil do polfinala. Težek dvoboj pa pričakuje tudi proti  Berrettiniju. "Če želim zmagati turnir, moreš premagati kakovostne nasprotnike, tako kot je bil to Marin Čilić in danes Diego. Igral je izjemno skozi ves turnir, zdaj pa me čaka Matteo, še en igralec, ki igra zelo dobro. Bomo videli. Moral bom igrati najboljši tenis in mislim, da sem danes naredil korak naprej," je še povedal 18-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Riger Federer Grigor Dimitrov
Sportal Bolgar senzacionalno izločil Federerja v New Yorku

 

Ne spreglejte