Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 8. 2013,
10.10

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 21. 8. 2013, 10.10

8 let, 5 mesecev

Federer: Pride čas, ko uvrstitev ni več pomembna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Najuspešnejši teniški igralec vseh časov, Švicar Roger Federer, je pred odprtim prvenstvom ZDA zdrsnil na sedmo mesto, najnižje v več kot desetih letih. Kaj to pomeni?

Tako nizko ni bil že od leta 2002, preden je osvojil svoj prvi grand slam oziroma preden je postal "pravi" Federer. Njegov položaj, ki se ga bodo morali Švicarjevi navijači še privaditi, pomeni, da bo žreb pred OP ZDA še posebej zanimiv. Če bo želel osvojiti svoj osemnajsti grand slam, se mu namreč lahko zgodi, da bo moral premagati tri največje – Novaka Đokovića, Rafaela Nadala in Andyja Murrayja. To bi bilo verjetno preveč celo za Federerja v najboljši izvedbi.

Švicar je lani v Flushing Meadowsu prišel do četrtfinala, zato brani kar nekaj točk, kar ob zgodnjem izpadu predstavlja nevarnost za nov padec. Po drugi strani bi uvrstitev v polfinale ali celo sanjski finale pomenila priložnost za vzpon po lestvici in večje možnosti za uvrstitev na zaključni turnir najboljše osmerice sezone. Federer, ki je bil pred letom dni še številka ena, zdaj, v "razsvetljenem" obdobju kariere, zatrjuje, da uvrstitev zanj ni več prvenstvenega pomena. "Moja uvrstitev pred OP ZDA ni pomembna. Če si med najboljšimi štirimi ali osmimi, ni velike razlike. Zdaj me vodi želja, da bi znova našel svojo igro, in to mi gre dobro od rok. To je zdaj tisto, kar me zanima," je povedal Švicar, ki je pred časom že zatrdil, da njegov ego ne bo trpel, če ga nekega dne ne bo več med najboljšo deseterico. "Pride čas, ko uvrstitev na lestvici ni več pomembna," so bile njegove besede. Glede na njegova stališča ni presenetljivo, da ga navdihuje Avstralec Lleyton Hewitt, pred dvanajstimi leti prav tako številka ena, ki še vedno potuje s karavano. "Hewitta uvrstitev na lestvici ne zanima, naj bo 170., 20. ali peti, to zanj ni bistveno. On samo igra in uživa v tenisu," je sklenil Federer, ki je šampionsko miselnost očitno prilagodil realnosti številk.

Ne spreglejte