Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
14. 10. 2015,
10.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roger Federer Šanghaj Albert Ramos-Vinolas

Sreda, 14. 10. 2015, 10.24

8 let

Federer po šokantnem porazu: V Šanghaju imam vedno težave

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Roger Federer je letos v Šanghaju branil lovoriko, a se je moral posloviti že v uvodnem krogu, potem ko ga je izločil Albert Ramos-Vinolas.

Roger Federerr je moral kovčke spakirati že po drugem krogu, potem ko ga je pod hladno prho poslal 70. igralec sveta Albert Ramos-Vinolas. Dvoboj se je končal po treh nizih. Tudi lani se je Švicar precej namučil v prvem krogu proti Leonardu Mayerju, ko je rešil šest zaključnih žog za zmago. Pozneje je na turnirju celo zmagal.

"Zagotovo sem razmišljal tudi o lanskem dvoboju proti Mayerju, vendar je bil to popolnoma drugačen dvoboj. Morda zaradi tega, ker sem igral proti levičarju, kdo ve … Albert je igral zelo dobro, skozi ves dvoboj je igral napadalno, tako kot tudi jaz. Imela sva nekaj odličnih izmenjav," je uvodoma povedal švicarski teniški mojster.

Tudi takšne stvari se dogajajo skozi sezono

Čeprav je Federer na dvoboju naredil trideset neizsiljenih napak, še vedno meni, da ni igral slabo. "Imel sem svoje priložnosti, ampak jih preprosto nisem izkoristil. Moram pogledati dvoboj in dejansko ugotoviti, kje je bila težava. Konec koncev se tudi takšne stvari dogajajo skozi sezono. Škoda, da se je to zgodilo ravno v Šanghaju, kjer sem branil lovoriko. Upal sem, da bom odigral še en odličen turnir. V uvodnih krogih sem imel v Šanghaju vedno težave, dokler se nisem navadil na podlago in žogice. Žogice se drugače odbijajo kot drugod. Lani sem imel srečo, letos žal ne."

Federer pa tudi za ta poraz ni iskal nobenih izgovorov. "Vedno sem previden in ne podcenjujem nobenega nasprotnika. Vsi fantje so profesionalci in vedo, kaj delajo. Odigral je zelo dobro," je povedal 34-letni Baselčan, ki je takoj po dvoboju odpotoval domov. Tam se bo zaprl v telovadnico in se pripravljal na domači turnir v Baslu. Pozneje se bo udeležil turnirja serije masters v Parizu, nato pa ga v Londonu čaka še zaključni turnir najboljše osmerice.

Dobra novica za njegove navijače je, da se eden najboljših igralcev vseh časov zagotovo ne bo upokojil po olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. "Prihodnje leto se vrnem v Šanghaj," je zatrdil Roger.

Ne spreglejte