Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 4. 2014,
11.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Roger Federer Novak Đoković David Ferrer Stanislas Wawrinka

Sobota, 19. 4. 2014, 11.12

8 let, 5 mesecev

Federer nadigral Đokovića, v Monte Carlu švicarski finale, tudi Rola v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V finalu turnirja v Monte Carlu se bosta pomerila Švicarja Stanislas Wawrinka, ki je premagal Davida Ferrerja, in Roger Federer, ki je v drugem polfinalu nadigral Novaka Đokovića.

Na teniškem turnirju serije masters v Monte Carlu se je Švicar Stanislas Wawrinka, ki je letos dobil prvi turnir za grand slam – OP Avstralije, prvi prebil v finale. V polfinalu je v dveh nizih izločil Davida Ferrerja, ki je v četrtfinalu pod prho poslal osemkratnega zmagovalca tega turnirja Rafaela Nadala.

Poškodovani "Nole" brez možnosti proti "Fedexu"

V drugem polfinalu sta se pomerila drugi igralec sveta Novak Đoković in eden najboljših igralcev v zgodovini tenisa Roger Federer. To je bil že njun 34. medsebojni dvoboj, po zmagi Švicarja pa sta sedaj poravnana v zmagah (17:17).

"Zame je kar nekoliko presenetljivo, da sem znova v finalu, še posebej na prvem turnirju, ki se igra na peščeni podlagi. Zelo sem zadovoljen s svojo igro. Poskrbel sem za sanjski finale tako za Stana (Stanislas Wawrinka op. p.), zase in celotno Švico," je takoj po dvoboju povedal Federer.

"To je res nekaj posebnega, da bova igrala skupaj v finalu. Ta teden sva oba prikazala zelo dober tenis. Zelo redko se zgodi, da igrava v finalu na osrednjem igrišču," je še dodal Federer, ki je za zmago proti poškodovanemu Đokoviću potreboval natanko eno uro in petnajst minut.

Srb je igral s povito desno roko in na obrazu se mu je videlo, da so se bolečine skozi dvoboj stopnjevale. Federer je to izkoristil in dvoboj obrnil sebi v prid. "Seveda. Videl sem, da ima Novak težave. Zame je bilo pomembno, da igram svoj najboljši tenis in da igram kar se da napadalno," je še povedal 32-letni Švicar, ki do zdaj še ni uspel zmagati na turnirju v Monte Carlu.

Igralca sta se v letošnji sezoni pred tem pomerila že dvakrat, oba pa sta zabeležila po eno zmago. Roger Federer je dobil polfinale na turnirju v Dubaju, dva tedna pozneje pa mu je Đoković vrnil z zmago v finalu turnirja serije masters v Indian Wellsu.

Blaž Rola pred novim uspehom kariere

Slovenski teniški igralec Blaž Rola se je uvrstil v finale ATP Challengerja v Sao Paulu, potem ko je v polfinalu premagal Francoza Axela Michona. Sprva je kazalo, da se bo Ptujčan pri izidu 6:1 in 4:1 zlahka prebil skozi polfinale. Blaž pa je v nadaljevanju dvoboja očitno popustil, tako da sta morala z nasprotnikom odigrati tri nize. Končni izid je bil 6:1, 6:7 (2) in 6:3. Za zmago je Blaž potreboval 2 uri in 27 minut.

23-letni teniški igralec bo tako jutri lovil drugo zmago na turnirjih ATP Challenger, potem ko je konec februarja že slavil turnir na Kitajskem. Tokrat mu bo v finalu nasproti stal 30-letni Brazilec Rogerio Dutra Silva.

S tem uspehom bo Blaž Rola postal najbolje uvrščeni slovenski igralec na lestvici ATP. Trenutno je najboljši Aljaž Bedene na 111. mestu.

Ne spreglejte