Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
18. 11. 2015,
10.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer London

Sreda, 18. 11. 2015, 10.31

8 let

Đoković po bolečem porazu: So dnevi, ko se ne počutiš najbolje

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Roger Federer je na finalnem turnirju v Londonu presenetljivo lahko opravil s prvim igralcem sveta Novakom Đokovićem, ki pravi, da je bil tokrat povsem razglašen.

Dvoboj, ki je bil v večernih urah, se je končal z izidom 7:5 in 6:2, zimzeleni Švicar pa je za zmago potreboval eno uro in devetnajst minut. S to zmago Federer Novaku prekinil niz 23 zaporednih zmag. Še bolj zanimiv podatek je, da je srbski zvezdnik zadnji poraz v dvorani doživel leta 2012 v Parizu. Videlo se je, da Beograjčan ni imel svojega dneva, predvsem v drugem nizu, ko so se napake vrstile ena za drugi. Na koncu si je 10-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam pridelal 22 neizsiljenih napak. Pri rezultatu medsebojnih dvobojev se je tehtnica tokrat prevesila na stran Federerja (22:21). "So dnevi, ko se ne počutiš najbolje in tudi približno ne igraš svojega najboljšega tenisa. Kljub vsemu vsa čast Rogerju, ki je zelo dobro kombiniral v svoji igri. Vsakokrat mi je vrnil drugačno žogico. Dobro je koristil slice in spin udarce, prav tako pa je tudi zelo dobro serviral. Naredil sem veliko napak – podaril sem mu zmago, sploh v drugem nizu," je povedal Đoković, ki se zaveda, da ima še možnosti, da se uvrsti v polfinale.

Dovolil sem mu, da diktira ritem igre

"Vendarle je to šport in pridejo takšni dnevi. Še dobro, da se tukaj najprej igra v skupinah in da imam še možnost, da se uvrstim v polfinale. Nisem se dobro gibal, sploh v uvodnih točkah. Žogic nisem pošiljal v vogale, ampak sem mu dajal žogice, ki so mu najbolj odgovarjale. Brez dvoma je bil boljši, vendar mislim, da sem med drugim tudi jaz dovolil, da diktira ritem igre. Žogice niso imele dovolj globine, veliko sem grešil, s takšno igro pa proti Rogerju nisem imel nobenih možnosti. Upal sem, da bom zaigral bolje, ko sem v drugem nizu vzel servis, a ni prišlo do tega.," je še po porazu povedal Nole.

Federer z dvema zmagama vodi v skupini "Stan Smith", Đoković in Nišikori imata po eno zmago, medtem ko ima Berdych ničlo. V četrtek bosta najprej igrala Roger Federer in Kei Nišikori, zvečer pa še Novak Đoković in Berdych. Po vse verjetnosti pa bo ta dvoboj tudi odločil drugega polfinalista.

Ne spreglejte