Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2013,
17.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković Juan Martin del Potro

Nedelja, 17. 3. 2013, 17.10

8 let

Đoković iskren: Nisem si zaslužil zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi lopar na svetu Novak Đoković je po 22 zaporednih zmagah naletel na boljšega. V polfinalu Indian Wellsa je izgubil s Juan Martinom del Potrom. ''Zasluženo je zmagal,'' je Srb čestital Argentincu.

Prvi igralec sveta je bil letos na turnirjih nepremagljiv, nanizal 17 zmag in dve lovoriki. Zmagoviti ritem je trajal vse do polfinalnega srečanja z visokim Argentincem, ki že dalj časa trka na vrata ''najboljše četverice'' na svetu, a mu vedno nekaj zmanjka, da bi se resneje vključil v boj za vrh. Pogosto tudi zaradi zdravstvenih težav. Tokrat pa je našel način, kako št. 1 na svetu spraviti na kolena: ''Tokrat se mi ni izšlo. Tudi to se dogaja v športu. Nisem si zaslužil zmage, saj sem vedno, ko sem imel priložnost, v drugem ali pa tretjem nizu, naredil neizsiljeno napako. Slabo sem se gibal po igrišču, vse čestitke tekmecu. Del Porto je velik borec, sam pa nisem bil dovolj zbran. Tekmec je bil v odločilnih trenutkih bolj zbran in izbral prave udarce, praviloma njegovo največje orožje, silovit forhend,'' je po dvoboju in prvem letošnjem porazu (6:4, 4:6 in 4:6) povedal Novak Đoković, ki je pogrešal vzporedne ''smrtnonosne bekhend'' udarce ob črti, s katerimi ponavadi nagaja tekmecem.

Del Potro: Ko igraš proti najboljšim, nisi favorit

To je bil njegov prvi poraz na ATP turnirjih po 31. oktobru 2012, ko ga je na pariškem mastersu presenetil Američan Sam Querrey. ''Nole'' se mu je pred dnevi v Indian Wellsu maščeval za poraz, proti Argentincu, sedmemu nosilcu, pa so odločale malenkosti, predvsem pa silen forhend udarec Južnoameričana. ''Med dvobojem sem ga skušal vedno udariti čim močneje. Ko sem imel priložnost, da sem prišel k mreži, sem to vedno izkoristil,'' je dejal presrečni finalist Juan Martin del Porto. Šele drugi Argentinec, ki je v Indian Wellsu prišel tako daleč. V sklepnem dejanju se bo drevi udaril s Špancem Rafaelom Nadalom. ''Ko igraš proti najboljšim, nisi favorit. Skušal bom igrati na moj način, tako kot sem v polfinalu, nato pa bom videl, ali bom imel proti Rafi kakšno možnost za zmago,'' je vlogo favorita predal Špancu. Đokovića je ugnal šele drugič, to je bil njun deseti medsebojni dvoboj. Toliko jih je odigral doslej tudi z Nadalom, a ga premagal ''le'' trikrat.

Ne spreglejte