Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 10. 2010,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 26. 10. 2010, 9.39

8 let

''Brez Grand Slama ni konec sveta''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ena zanimivejših igralk na teniškem ženskem zaključnem turnirju sezone v Dohi je tudi Jelena Janković.

Nekdanja številka ena je bila morda dolgo časa v senci atraktivne rojakinje Ane Ivanović, ki jo mediji vseskozi spremljajo, čeprav je krepko zdrsnila po teniški lestvici, zato pa so rezultati na njeni strani. Resda je tudi sama nazadovala za nekaj mest, a se še vedno drži med najboljšimi.

''Vedno je lahko boljše, lahko pa je seveda tudi slabše. Že četrto leto zapored sem sezono zaključila med najboljšo deseterico, kar je velik dosežek in kaže na stanovitnost v moji igri,'' je pred Doho dejala Jankovićeva v pogovoru za Eurosport. ''Sezono sem začela dobro z zmago v Indian Wellsu, finalom v Rimu in polfinalom v Roland Garrosu, a sem imela po Wimbledonu žal veliko težav s poškodbami. Zvila sem si gleženj in imela neprijetnosti s hrbtom, zato nisem mogla igrati na najvišji ravni. Nisem bila ustrezno pripravljena, zaradi česar so trpeli tako rezultati kot samozavest,'' je ocenila pretekle mesece.

''V življenju so pomembnejše stvari''

Med najboljšimi v Dohi igra že četro leto zapored, vendar se trudi ohraniti pozitivno naravnanost tudi v težkih trenutkih. ''Ko pridejo slabi časi, skušam ostati zbrana. Takrat moraš preprosto verjeti, da se boš vrnil še močnejši,'' razlaga svojo filozofijo Jankovićeva, ki so ji mnogi očitali, da je postala številka ena brez osvojenega Grand Slama, kar ostaja njen cilj tudi v prihodnje. ''Poskusila bom dati vse od sebe, da bom osvojila kakšen turnir za Grand Slam v naslednjem letu, vendar pa ni konec sveta, če mi to ne uspe. Zdrava sem in srečna in imam dobro družino, kar so neprecenljive vrednote. Seveda je Grand Slam zame pomemben v športnem smislu, toda v življenju so pomembnejše stvari.''

Za Jankovićevo so važni najprestižnejši naslovi, še bolj pa stavi na ustaljenost v igri. ''Za igralko je pomembno oboje. Želiš osvojiti Grand Slam in postati številka ena, vendar mislim, da je za gledalce pomembnejše slednje. Biti najboljši je bolje, kakor biti najboljši na določenem turnirju. Pomeni, da si zmožen konkurenčno tekmovati v daljšem obdobju, ne le na turnirju ali dveh.

Jankovićeva sama ureja stvari

Jankovićeva si namerava po Dohi oddahniti za dva ali tri tedne, morala bo tudi na operacijo očesa, nato pa odhaja na počitnice s svojim partnerjem. V decembru jo čaka naporen trening, da bo pripravljena za prihajajočo sezono.

Morda bo le urnik malce prilagodila ''letom'': ''Z leti sem bolj utrujena in podvržena poškodbam, regeneracija pa zahteva več časa. Dopolnila jih bom 26, kar se morda ne zdi veliko, a je za mano že dolga kariera, kar je tudi od telesa zahtevalo davek. Priprave vzamejo dlje časa, zato bi bila rada ob načrtovanju turnirjev racionalna. V prihodnje si želim tudi sodelovanja s trenerjem, trenutno pa mi ustreza, da sem na svojem. Sem tip igralke, ki od časa do časa potrebuje nasvet, a sem tudi rada neodvisna in sama urejam stvari,'' je zaključila Jankovićeva, ki ji športnih ciljev ne manjka, obenem pa ji ne predstavljajo edinega smisla v življenju.

Ne spreglejte