Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 10. 2011,
19.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Polona Hercog

Torek, 4. 10. 2011, 19.23

7 let, 12 mesecev

Bo Hercogova popravila izkupiček proti najboljšim?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se bo v drugem krogu turnirja v Pekingu, katerega nagradni sklad je nesramnih 4,5 milijona ameriških dolarjev, pomerila s četrto igralko sveta.

Doslej se je 20-letna Kamničanka (Kamnica pri Mariboru) sedemkrat pomerila z igralkami najboljše deseterice na svetovni teniški lestvici. Vknjižila je šest porazov, Rusinja Jelena Dementjeva pa ji je lani v drugem krogu luksemburškega turnirja predala dvoboj, še preden sta tekmici stopili na igrišče. Sicer so bile najboljše igralke na svetu doslej premočne za obetavno Štajerko. V šestih obračunih je osvojila le dva niza. V drugem krogu varšavskega turnirja je lani proti Caroline Wozniacki, takrat tretji igralki sveta, povedla s 6:2, v nadaljevanju pa je bila Danka poljskega rodu boljša s 6:3 in 6:4. Identično se je začel finalni obračun v Acapulcu proti Venus Williams. Polona je povedla s 6:2, nato pa je prevladovala Američanka in z njeno prvo turnirsko zmago takrat ni bilo nič. Ostali porazi so bili še bolj gladki, najhujši pa je bil zadnji proti Wozniackijevi v drugem krogu New Havna, v katerem ji je prva igralka sveta prepustila vsega tri igre.

Kako bo v noči na četrtek proti Victorii Azarenki? Beloruska zvezdnica je ena izmed najboljših igralk v zadnjih letih, tudi letos pa je njena forma praktično ves čas na visoki ravni. V tej sezoni je vknjižila dve turnirski zmagi v Miamiju, takrat je v četrtfinalu, polfinalu in finalu ugnala Belgijko Kim Clijsters in Rusinji Vero Zvonarjevo ter Marijo Šarapovo, in Marbelli. Prejšnji teden je nastopila v Tokiu in v polfinalu klonila proti poznejši presenetljivi zmagovalki, Poljakinji Agnieszki Radwanski. Polona, trenutno na lestvici WTA zaseda 35. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v karieri, je prejšnji teden nastopila le malo bolj zahodno od japonske prestolnice, in sicer na precej manjšem turnirju Seulu. Prebila se je do polfinala, v katerem je bila od nje prepričljivo boljša Kazahstanka Galina Voskoboeva.

Ne spreglejte