Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
1. 4. 2014,
15.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2014, 15.16

8 let

Blaž Rola potoval 36 ur, Blaž Kavčič opravil prvi trening

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovensko teniško reprezentanco v Portorožu konec tedna čaka nadvse pomembna tekma proti reprezentanci Izraela.

Slovenija in Izrael se bosta v 2. krogu 1. evro-afriške skupine Davisovega pokala pomerila na peščenih igriščih v Portorožu. V primeru zmage bi se Slovenija borila za uvrstitev v svetovno skupino, kjer bi se lahko v neposrednem boju za svetovno skupino pomerila s Srbijo, Španijo, Argentino, ZDA, Avstralijo, Belgijo, Nizozemsko ali Kanado.

Kapetan ekipe Blaž Trupej je zadovoljen s pogoji v Portorožu. "Pogoji v Portorožu so idealni, kar smo tudi pričakovali. V ekipi imamo zdravstvene težave, ampak tega smo že vajeni. Dejstvo je, da bo Blaž Rola igral posamezno in dvojice, glede na zdravstveno stanje Žemlje in Kavčiča pa je še vse odprto," je bil nekoliko skrivnosten Trupej, ki se je pošalil na račun 1. aprila, ko je sedmi sili napovedal, da bo za zamenjavo Žemlje v ekipo vpoklical Luko Gregorca.

Veliko se pričakuje od Blaža Role

Slovensko glavno orožje bo Blaž Rola, ki je trenutno tudi najbolje uvrščeni v slovenski ekipi (118. mesto). Ptujčan je letos dosegel uspeh kariere, potem ko je na Kitajskem zmagal na turnirju serije Challenger. Rola je v Portorož prišel po dolgotrajnem potovanju (36 ur), a se utrujenost na njegovem obrazu ni poznala. "Vesel sem, da sem se lahko pridružil fantom in ekipi, saj res uživam v njihovi družbi. Potreboval bom tri ali štiri dni časa, da se bom navadil vse skupaj. Upam, da bomo stoodstotno pripravljeni," je na novinarski konferenci povedal najmlajši član naše ekipe.

Mala neznanka ostaja Grega Žemlja, ki letos v posamični konkurenci še ni odigral uradnega dvoboja. Za povrh pa mu je precej moči vzela zadnja bolezen. Gorenjec je v letošnji sezoni odigral le en dvoboj, in sicer dvoboj dvojic v 1. krogu Davisovega pokala proti Portugalski. "Bil sem tik pred tem, da zaigram, potem pa sem znova zbolel in obležal doma. Zdaj treniram enkrat na dan," je povedal Grega, ki priznava, da ga neigranje psihično utruja.

Kavčič danes prvič treniral

Prav tako se z zdravstvenimi težavami ubada Blaž Kavčič, potem ko so mu pred kratkim operirali živec na podplatu. A kot kaže, Ljubljančan okreva hitreje, kot so pričakovali. "Danes sem prvič treniral na 85 odstotkih. Nihče ni pričakoval, da se bom lahko tako hitro vrnil na igrišča. 16 dni je od operacije, trenutno moja raven igre ni takšna, da bi lahko igral. Bolečina je prisotna, a ni takšna, da se ne bi dalo igrati," je povedal Blaž, ki je bil naš glavni adut proti Portugalski. Četrti član slovenske ekipe je Janez Semrajc.

Slovenske teniške igralce čaka težka naloga, saj morajo premagati Izraelce, ki imajo v svoji ekipi kakovostne igralce. Dovolj zgovoren je podatek, da so se Izraelci leta 2009 prebili do polfinala svetovne skupine. Pri gostih najbolj prednjači Dudi Sela, ki je trenutno uvrščen na 69. mesto, bil pa je že 29. igralec sveta. Prav tako pa ne gre prezreti Jonathana Erlicha in Andyja Rama. V preteklosti sta bila oba uvrščena na 5. mesto lestvice dvojic. Četrti predstavnik je Amir Weintraub. Gre za zelo izkušeno ekipo, saj je povprečna starost igralcev 31 let. "Zelo smo zadovoljni z gostoljubnostjo. Ta konec tedna nas čaka velik izziv. Poskušali bomo igrati svoj najboljši tenis in iskati svojo priložnost," je povedal prvi mož izraelske ekipe Eyal Ran, ki je leta 1995 igral proti Sloveniji. Takrat so Izraelci suvereno zmagali z izidom 5:0.

Dvoboji se bodo v petek, 4. aprila, začeli ob 11.00, v soboto, 5. aprila, ob 14. 00 in v nedeljo, 6. aprila, spet ob 11.00. Vstop bo brezplačen.

Ne spreglejte