Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
17. 5. 2016,
10.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,75

3

Natisni članek

Novak Đoković tenis Rim

Torek, 17. 5. 2016, 10.10

6 let, 7 mesecev

Bi morali Novaka Đokovića kaznovati za fizično nadlegovanje? (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,75

3

Novak Đoković

Novak Đoković je znan kot temperamenten igralec, sploh takrat, ko mu na igriščih ne gre vse po načrtih. Veliko napako si je privoščil na zadnjem turnirju serije masters v Rimu, ko je z roko odrinili glavnega sodnika.

Novak Đoković je na turnirju v Rimu v četrtfinalu igral proti svojemu velikemu rivalu Rafaelu Nadalu. Dvoboj je bil zelo izenačen, zato je bilo v zraku veliko naelektrenih čustev. To se je videlo predvsem pri srbskem zvezdniku. V eni izmed točk se Novak in glavni sodnik dvoboja Carlos Bernardes nista strinjala glede odtisa žogice. Sodnik je menil, da se je žogica držala stranske črte, Nole pa se s tem ni strinjal. Na koncu se je izkazalo, da je imel Đoković prav, a obveljala je sodnikova odločitev.

Sodnik odloči, ali je igralec prekoračil mejo

Pa vendar, med debato je Novak Đoković z roko odrinil sodnika, kar je po pravilih ATP absolutno prepovedano. Pravila namreč pravijo, da igralec fizično ne sme obračunati s katerokoli uradno osebo, nasprotnikom, gledalcem ali katerokoli drugo osebo. Za to je igralec lahko kaznovan z do deset tisoč dolarjev (8.830 evrov) globe. Na koncu se glavni sodnik odloči, ali je igralec prekoračil mejo.

Za mnenje smo vprašali slovenskega teniškega sodnika Blaža Anžeta Pipana. "Če se sodnik pogovarja z igralcem, je to povsem njuna stvar. Če je Carlos Bernardes presodil, da to ni bilo nič takšnega in da se je to zgodilo v normalni komunikaciji ... Nekaj drugega je, če igralec želi sodnika fizično nadlegovati, kar se zgodi zelo redko," nam je povedal Pipan.

Đoković pravi, da vsi delamo napake. | Foto: Đoković pravi, da vsi delamo napake.

Đoković: Vsi delamo napake

Na novinarski konferenci je svojo plat zgodbe predstavil tudi glavni akter. "Ne želim zveneti ekscentrično, vendar je on naredil napako. Po dvoboju so mi povedali, da je bila žoga zunaj, kar sem sam videl, on pač ne. Ampak v redu, vsi delamo napake. Edina stvar, ki je bila, da se je dotikal odtisa in stranske črte. Videti je bilo tako, kot da dela svoj odtis (smeh). Zato sem mu tudi rekel, naj se ne dotika odtisa. Poglejte, vsi delamo napake in razumem, da je bilo težko videti, ker je bilo zares blizu," je povedal Đoković.

Ne spreglejte