Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 5. 2009,
10.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 20. 5. 2009, 10.17

8 let

Andreja, Maša in Polona na pariškem pesku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je zaradi poškodbe odpovedala nastop na odprtem prvenstvu Francije, v kvalifikacijah pa si bodo skušale nastop zagotoviti tri njene rojakinje.

V moškem delu sta se v uvodnem krogu predstavila dva Slovenca (Luka Gregorc se je uvrstil v nadaljevanje, Grega Žemlja pa je žal po izenačenih treh nizih izpadel), pri predstavnicah nežnejšega spola pa bodo v kvalifikacijah s "sončne strani Alp" zaigrale tri igralke. Vse bodo na igrišče stopile danes. Maša Zec Peškirič (107. igralka na svetu) je zaradi visoke uvrstitve šesta nosilka kvalifikacijskega turnirja. Pred dnevi se ni uspela kvalificirati na turnir v Strasbougu, tokrat pa bo skušala ugnati Kitajko Meng Juan (185. na svetu). Če bo 22-letna Gorenjka izpolnila cilj, se bo v drugem krogu pomerila z zmagovalko dvoboja Mervana Jugić-Salkić (BiH) – Irina Begu (Rom).

Med postavljenimi igralkami je tudi Andreja Klepač (131. na svetu). Koprčanka se bo kot 19. nosilka pomerila z mlado, komaj 18-letno Nizozemko Arantxo Rus (143. na svetu). Triindvajsetletna Primorka se bo v primeru zmage namerila na boljšo iz dvoboja Katalin Marosi (Mad) – Julia Schruff (Nem). Zahtevno delo čaka tudi najmlajšo slovensko predstavnico v kvalifikacijah, ki v zadnjih mesecih kaže izvrstno formo. Osemnajstletna Polona Hercog (163. na svetu) se bo v prvem krogu pomerila s sedem let starejšo Ukrajinko Julijo Vakulenko, ki se je leta 2003 in 2006 na Roland Garrosu že prebila med 32 najboljših. Še lani je bila na lestvici 32. igralka na svetu, zdaj pa se vrača po poškodbi in trenutno zaseda 189. mesto. Zmagovalka slovensko-ukrajinskega dvoboja se bo v drugem krogu pomerila z boljšo iz dvoboja Stefanie Vögele (Švi, 4) – Ekaterina Džehalevič (Blr). Prva nosilka kvalifikacijskega turnirja je 21-letna Kazahstanka Jaroslava Švedova (96. na svetu).

Ne spreglejte