Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
7. 9. 2009,
11.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 9. 2009, 11.59

8 let

Zmaga "osla" Rossija

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Valentino Rossi, ki si je s padcem na dirki v Indianapolisu privoščil oslovsko napako, je svoje oboževalce potolažil z briljantno zmago v domačem Misanu.

Italijan je VN San Marina in Riviere di Rimini odpeljal odlično: najprej je kot lastnik pole positiona predse spustil moštvenega kolega Jorgeja Lorenza in Hondinega dirkača Danija Pedroso, si v naslednjih nekaj krogih ogrel gume na tisto pravo delovno temperaturo ter začel svoj pohod na šesto zmago sezone. Mimogrede je 'pojedel' Jorgeja in Danija ter nazorno pokazal, kdo je gospodar v Misanu in v svetovnem prvenstvu razreda MotoGP. In s tem potrdil, da je imel v Indianapolisu le slab dan. Zagotovo je bil po ameriški katastrofi, ko je izgubil 25 točk, zelo jezen sam nase. Prav zaradi tega si je za tokratno dirko omislil zvrhano mero samokritike in si na čelado nalepil sliko osla. Tudi na zmagovalnih stopničkah, ko je žarel od sreče, nanj ni pozabil in ga je ponazoril z velikimi uhlji, ki si jih je poveznil na glavo. Sporočilo je bilo jasno: "Tudi osli lahko zmagujejo!" Lorenzo se je po dirki pridušal, da je bil sicer večino dirke zlepljen z Rossijem, a da je imel Valentino tisto nekaj več za zmago. Morebiti je tehtnico na Rossijevo stran nagnil faktor domače dirke. Valentino se je počutil resnično doma. Ne le da je dirkal v Italiji, temveč je dirkal le nekaj kilometrov od svojega doma. Da o temperamentnih navijačih in podpori italijanskih medijev sploh ne govorimo.

Štiri dirke pred koncem prvenstva ima Rossi 30 točk prednosti pred Lorenzom, a zaradi tega igre še zdaleč ni konec. Na voljo je namreč še 100 točk in marsikaj se lahko še zgodi. Še ena ponovitev VN Indianapolisa in fanta bosta praktično poravnana. Seveda si nihče ne želi vnovičnega padca Valentina, ampak tiste prave akcije na stezi, ki naj prinese zmagovalce na naslednji štirih dirkah in novopečenega prvaka. Po Misanu sodeč bomo gledali samo dvoboje med Rossijem in Lorenzom za prvo stopničko, saj Honda preveč zaostaja, da bi zmogla kaj več kot tretjo stopničko. Morebiti pa bo za osvežitev v finišu prvenstva poskrbel Ducatijev dirkač Casey Stoner, ki se na prihajajoči dirki na Portugalskem po treh dirkah pavze vrača na dirkaško sceno. Avstralec bi znal celo soodločati o naslovu svetovnega prvaka, saj bi lahko s kakšno zmago enemu ali drugemu odščipnil točke, ki se bodo na koncu izkazale za odločilne.

Ne spreglejte