SiolNET. Sportal Sportal +
2,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Tudi to je šport

Težko je verjeti, a je res: presenetljiva zgodba smučarske trenerke

2,77

termometer

Tiskovna agencija AP poroča o neobičajni zgodbi, ki jo doživlja iranska smučarska trenerka Samira Zargari. 37-letna Iranka je namreč svojo ekipo, ki nastopa na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo, morala usmerjati na daljavo po telefonski zvezi saj njen mož ni želel podpisati dovolilnice, ki bi ji omogočila odhod iz Irana.

Kot je Zargarijeva povedala v pogovoru za tiskovno agencijo AP je v Iranu uzakonjeno, da mož svoji ženi še vedno lahko prepove odhod iz države.

Iranska smučarka Forough Abbasi opozarja na zgodbo njene trenerke:

Nekdanja smučarka, danes trenerka iranske ženske smučarske ekipe, ki je prepričana, da se ji mož na ta način maščuje, ker ni pristala na ločitev. Kot je še razkrila, se njen partner videva z njeno najboljšo prijateljico in zahteva ločitev, na kar pa Zargarijeva ne pristaja.

FIS se ne more vpletati v interne zakone

Napovedala je, da bo začela kampanjo, s katero bo opozorila na neprimernost zakona, ki Irankam onemogoča prosto potovanje izven države, in za pomoč zaprosila Mednarodno smučarsko zvezo.

S FIS so ji odgovorili, da sicer sočustvujejo z vsemi, ki niso mogli prisostvovati na prvenstvu, a dodali, da se ne morejo vmešavati v interne zakone posameznih držav.

Trenersko delo na daljavo

Zargarijeva je še dejala, da se mož pogosto norčuje iz njenega trenerskega dela.

Svoje delo je v času svetovnega prvenstva v Italiji tako opravljala na daljavo. Kot poroča AP, je ekipo štirih smučark, ki so v četrtek nastopile na veleslalomu, ta dan poklicala štirikrat. Pred tekmo, med tekmo in po končani preizkušnji. Iranke vidnejšega športnega uspeha niso dosegle, je pa trenerka na njihova prizadevanja ponosna, je dejala.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin