Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 1. 2009,
12.21

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 3. 1. 2009, 12.21

8 let, 2 meseca

Snežana Rodić: Iz prijateljstva se je rodila ljubezen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na Sportalu začenjamo z novo rubriko "Žene nogometašev". Kot prvo vam predstavljamo atletinjo Snežano Rodić, ženo nogometaša Interblocka, Aleksandra Rodića.

Športno obarvan medijsko najbolj znan par na slovenskih tleh sta nedvomno Aleksandar Rodić, član nogometnega kluba iz Ljubljane, in Snežana Rodić, večkratna državna prvakinja v troskoku.

O spoznavanju …

Snežani, rojeni z dekliškim priimkom Vukmirović, je bil nogomet všeč že od majhnih nog, saj ga je na televiziji spremljala skupaj z očetom, ki je navijal za Crveno zvezdo in italijanski AC Milan. Pa vendar je nogomet postal njen "stalni spremljevalec" tudi v prihodnje, ko je spoznala svojega življenjskega sopotnika, Aleksandra.

"Spoznala sva v Novi Gorici na štadionu, zatem pa sva se videla še na Koprski noči v enem izmed tamkajšnjih lokalov. Poslal mi je sms sporočilo in začela sva se pogovarjati ter družiti. Na kavicah in treningih sva bila veliko skupaj z Admirjem Kršičem. Ko je 'Roda' v zimskem premoru odšel domov v Bosno, sem spoznala, da ne gre zgolj za prijateljstvo in da mi tako rekoč manjka. Torej, nekaj časa sva najprej prijateljevala, nato pa se je rodila ljubezen in sva postala par," je začetek ljubezenske zveze, ki se je začela 15. januarja pred šestimi leti, podrobno opisala 26-letna atletinja. Presrečna zaljubljenca sta svojo ljubezen okronala z zakonsko zvezo 23. decembra leta 2006. Hčerka Lara, na katero sta starša sila ponosno, se jima je rodila pred dvema letoma in štirimi meseci. Na slovenskih tleh.

O tujini …

Devetindvajsetletni v Bosni in Hercegovini rojeni nogometaš, ki se lahko pohvali s slovenskim potnim listom, pa je svoje bogato nogometno znanje prodajal v številnih klubih, povsod pa ga je spremljala njegova boljša polovica.

"Aleksandar je iz Gorice prestopil v Portsmouth. Takrat sva bila skupaj pol leta in bila sem pred veliko odločitvijo, ali oditi z njim. Ljubezen je bila prevelika in odšla sem. Takrat sem na evropskem prvenstvu zasedla deveto mesto, dobila sem agenta Wagnerja, sponzoriral me je Nike in trenirala sem s svetovnimi prvaki iz Anglije. Z vlakom sem se štiri ure vozila na treninge v Bristol. Moram priznati, da se mi je takrat vse poklopilo. Iz Otoka sva odšla v Turčijo (Aleksandar je bil posojen v Kayserispor, op.p.), kjer sem zanosila, nato pa sva odšla v Bolgarijo. Ko sem v Sloveniji rodila Laro, sem po treh mesecih odšla nazaj v Bolgarijo. Mama mi je doma veliko pomagala in ko je bil Aleksandar prost dva dni, je prišel v Slovenijo na obisk, …" se je v preteklost vrnila "Sneža", in opisala zanimiv dogodek, ki se je pripetil v času njunega bivanja na Otoku …

Uhan v pepelniku

"Moram priznati, da mi je bilo najlepše prav v Angliji, čeprav tam nisem imela prijateljev in sva bila samo midva. A bilo je super. Dotaknila bi se dogodka, ki mi bo za vedno ostal v spominu … Nekega dne smo 'Roda', kapetan Portsmoutha, ki je doma iz Srbije, ter njegova žena odšli na večerjo. Kapetanova žena je takrat iz čistega miru imela velik izpad. Ker ji je na mizo padel uhan iz belega, vsaj tako se mi zdi, zlata, je iz jeze iz ušesa vzela še drug uhan ter ga vrgla v pepelnik ter dejala, da niso ničesar vredni. V Angliji so bili vsi vzvišeni, prisegali so zgolj na visoko modo, kot je Giorgio Armani, Gucci, itd … Vse je baziralo zgolj na tem, potem ko sva se v Turčiji in Bolgariji odlično ujela z domačini. V Angliji sem bila sicer zgolj na eni tekmi, ostale pa sem si ogledala na televiziji. Moram pa priznati, da je bilo izredno lepo ozračje, še dandanes imam nekje posnetek s tekme, kako so gledalci peli in navijali kljub temu, da je njihova ekipa izgubljala. Res sem uživala …"

Kako je biti žena nogometaša?

"Včasih je lahko zelo naporno … A po eni strani je prednost ta, da je na treningu nekaj ur, preostali čas pa je doma z družino. Ostali ljudje delajo dnevno osem ur in so veliko časa odsotni. Poleg pozitivnih stvari pa so prisotne tudi negativne, kot je denimo odhod v tujino. V tem primeru se je potrebno adaptirati na novo okolje, pogrešaš pa tudi dom in prijatelje. Čeprav ima tujina v končni fazi tudi svojo pozitivno stran … Veliko sva namreč potovala in tako spoznavala nove ljudi," se je vseh pozitivnih in negativnih stvari dotaknila sila prijetna sogovornica, ki je pohvalila moža tudi pri domačih opravilih: "Moram reči, da mi veliko pomaga pri sesanju in osnovnih stvareh. Skuha tudi pašto, jajca, prav tako pa previja in skopa Laro. Skratka, vse se zmeniva." Ker sta oba zaposlena vsak s svojim športom, hčerka obiskuje vrtec. "Res je. Lara hodi v vrtec v Medvodah, kar mi je uredila Alenka Bikar. Peljem jo vsako jutro in je tam do 15. ure. Prvi teden je sicer jokala, a se je navadila in zdaj je vse v najlepšem redu."

Prosti čas …

Glede na to, da sta Snežana in Aleksandar vrhunska športnika, se poraja vprašanje, kako zaradi svojih obveznosti usklajujeta prosti čas. "Takrat se dobimo s prijatelji ali pa greva k staršem na Obalo, kjer imava tudi hišo, za vikend pa greva občasno k njegovim v Bosno. Sva pa navajena, da nisva vedno na enem mestu. Na Ljubljano sem se navadila in tu mi je res super. Vse stvari imam blizu, v Kopru tega ni bilo. Veliko se druživa tudi z Zoranom Zeljkovičem in njegovo zaročenko. Načeloma pa je pri nama tako, da ko ima mož prosti čas, ga nimam jaz in obratno. Ko ima on zimski premor, imam sama glavni del priprav na sezono, zato si dopusta zaradi tega ne moreva privoščiti. Odkar sva skupaj, še nisva imela skupnega dopusta, razen, ko sem imela priprave na Kanarskih otokih in se mi je pridružil. Ko pa sem bila noseča, pa se je 'Roda' poškodoval in imel operacijo kolena, tako da sva spet ostala doma. A vse to naju še čaka," je optimistična Primorka, ki svojemu soprogu veliko pomaga tudi v stresnih trenutkih:

"Takrat se veliko pogovarjava. Če mu ne gre ali igra slabo, se zapre vase. Aleksandar namreč ni zelo odprt in takrat mu vedno znova govorim, da se naj odpre in mi zaupa, kaj ga muči glede nogometa. To sem spoznala še iz časov, ko je igral za HiT Gorico. Ko so namreč izgubili tekmo, so nekateri soigralci šli ven, on pa ni šel nikamor. Ostal je doma."

Načrti za prihodnost …

Ponosna mamica Lare, ki se je skupaj z možem v Slovenijo vrnila v poletnih mesecih leta 2007, ko je Aleksandar postal član edinega ljubljanskega prvoligaša Interblocka, od takrat trenira v Sloveniji. Kako ji je všeč slovenska prestolnica?

"Meni je lepo, saj sva doma in trenirava na istem štadionu. Na tekmah sicer ni veliko gledalcev in ni tistega občutka, kot če gledaš tekme v Ljudskem vrtu, ko te publika dobesedno ponese in je dejansko dvanajsti igralec."

Kot uspešna športnika pa imata Snežana in napadalec, ki je devetkrat oblekel dres slovenske izbrane vrste, bržkone že načrte za prihodnost … "O tem sva se že pogovarjala. Mož bi rad ostal v nogometu tudi v prihodnje, jaz pa sem vpisana v komercialno šolo. V prihodnosti bi rada dela kot vzgojiteljica in bi imela čez predšolske otroke. Pri tovrstni izobrazbi so tudi izpiti iz drsanja, smučanja, plavanja in podobnih predmetov, ki me zanimajo. Odločitev sicer še ni dokončna, a videla bom, kako bo, …" je z načrti za prihodnost prijeten pogovor za Sportal zaključila "Sneža".

Ne spreglejte