Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 8. 2015,
9.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matej Markovič dobrodelnost

Sreda, 19. 8. 2015, 9.59

6 let, 6 mesecev

Po 750 kilometrih kolesarjenja in praznih zračnic Markovič proti Primorski (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Matej Markovič, glavni akter dobrodelne akcije Srce Sloveniji, je v dolenjski prestolnici opravil kratek postanek. Zdaj ga čaka kolesarjenje proti Primorski.

39-letni Matej Markovič, ekstremni športnik in organizator številnih dobrodelnih akcij, že 60 ur za dober namen (zbira sredstva za nakup šolskih potrebščin) vneto obrača pedala. Za njim je že okrog 750 kilometrov kolesarjenja, med katerim se je moral ubadati tudi s praznimi zračnicami. Okrog 17.30 je iz smeri Podčetrtka prispel v Novo mesto. Čaka pa ga še dolga pot do Ljubljane, kamor bo prek Bele krajine in Primorske prispel danes zvečer. Zadnji del poti, od Obale do Ljubljane bodo Markoviča pripeljali z avtom.

Tekel bo v družbi predsednika Pahorja in Ane Lukner

Tam ga čaka začetek tretjega dela ultratriatlonskega podviga s humanitarno noto: 250 kilometrov teka, ki ga bo vodil po trasi, ki bo - simbolično – na zemljevid Slovenije narisala srce.

Na štartni točki, v Mali ulici v Ljubljani (zraven Vzajemne), se mu bosta pridružila tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je tako kot lani častni pokrovitelj akcije, in Ana Lukner iz Zavoda Anina zvezdica. Tek bo na sporedu jutri ob 6.00.

"Držimo se Matejevega tempa"

Po besedah Domna Uršiča, medijskega predstavnika projekta, je vzdušje v ekipi fantastično. "Spimo malo ali nič in se držimo Matejevega tempa. Ko gre on naprej, gre naprej celotna karavana."

Kilometri in neprespanost - Markovič si je v več kot 48 urah brutalnih naporov privoščil le nekaj 45-minutnih spancev - so brez dvoma zahtevni, a kot da to ne bi bilo dovolj, je za dodatno težo poskrbelo še vreme. Sinoči se je ulilo ravno v trenutku, ko je Matej po postanku za okrepčilo v Mariboru znova krenil na pot. "Vreme nam precej nagaja, saj na severovzhodu Slovenije, kjer se Matej z ekipo nahaja, z manjšimi pavzami dežuje že vse popoldne oziroma noč," je povedal Uršič. Tudi krize so in se jim je ob takšnih ekstremnih naporih težko izogniti, a jih Markovič za zdaj uspešno premaguje. Zaradi vremena, ki ekipi dobrodelne akcije zadnji dan ni naklonjeno, prihaja tudi do manjšega časovnega zaostanka na časovnici.

Ne spreglejte