Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 7. 2016,
10.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,70

Natisni članek

Euro 2016 Dalmacija Hrvaška napad Ivan Rakitić

Ponedeljek, 4. 7. 2016, 10.09

6 let, 7 mesecev

Razsežnosti "incidenta" na Ugljanu presegle meje dobrega okusa

Hrvaški nogometaš je res na vrat na nos zapustil Ugljan, še zdaleč pa je ni popihal iz Hrvaške

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,70

Potem ko so številni hrvaški mediji v petek poročali o brutalnem napadu huliganov na vilo na hrvaškem otoku Ugljan, v kateri je počitnikovala družina hrvaškega nogometnega reprezentanta Ivana Rakitića, vse vendarle ni tako črno, kot se je zdelo. Priljubljeni Raketa je po incidentu, ki je bil vse prej kot huliganski napad, res na vrat na nos spakiral kovčke, a ni zapustil Hrvaške, poiskal je le bolj varen kraj za letovanje. "Nihče nam ne more izbrisati nasmeha," je sporočil iz Zadra.

Da petkov "incident" špansko-hrvaškega para Rakitić, ki na Jadranu počitnikuje s hčerkama, triletno Altheo in komaj dvomesečno Adari, ni vznemiril v tolikšni meri, kot so mediji poročali prejšnji petek, dokazujejo fotografije, ki jih je priljubljeni hrvaški nogometaš včeraj objavil na Instagramu.

Vilo v vasici Čeprljanda na otoku Ugljan blizu Zadra, kjer je bil gost predsednika in solastnika Nogometnega kluba Osijek Ivana Meštrovića, ki je lastnik vile, je zamenjal za hotel na Punta Skali v Petrčanih, prav tako blizu Zadra, poročajo hrvaški mediji, ni pa je popihal iz svoje druge domovine, kot se je namigovalo prejšnji konec tedna. Rakitićevi so nasmejani in razigrani hitro našli nov poletni dom v razkošnem hotelskem kompleksu Punta Skala v Petrčanih pri Zadru.

 

Difrutando en familia 😃✌️ #lafamiliaunidajamasseravencida👨‍👩‍👧‍👧

A photo posted by Raquel Mauri (@raquel_mauri) on

Napad ni bil načrtno delo huliganov

Tudi napad, ki so ga najprej opisovali kot podel napad hrvaških huliganov, sodeč po policijskem poročilu, ni bil grozljiv, niti načrtovan.

Vila, v kateri je v Švici rojen hrvaški reprezentant in vezni igralec Barcelone letoval, ni bila niti kamenjana niti niso storilci razbili vseh oken na razkošni stavbi, ampak je nastradalo le eno. Lahko, da se je zgodilo po naključju, lahko da se je nad veličastno zgradbo znesel kak nesrečnik, lahko da ne. Policijska preiskava je v teku.

Razkošna vila Marija iz leta 1925, v kateri je za kratek čas letovala družina hrvaškega nogometnega reprezentanta Ivana Rakitića. | Foto: Razkošna vila Marija iz leta 1925, v kateri je za kratek čas letovala družina hrvaškega nogometnega reprezentanta Ivana Rakitića.

Tudi Rakitićev najboljši prijatelj in poročna priča Marko Bralić - Keto (ta je skušal z Rakitićevo pomočjo na Jadran privabiti tudi argentinskega nogometnega virtuoza Lionela Messija) je zavrnil namigovanja, da bi šlo za napad huliganov. "Res je, da je nekdo zalučal kamen in razbil steklo na vili, kjer je letoval Ivan, nikakor pa ne drži, da je po dogodku pobegnil in da se nikoli več ne bo vrnil na Hrvaško, kot se govori. Iz tega ni treba delati nobene drame. Letovanje nadaljuje v Dalmaciji," je potrdil Keto.

Rakitićevi bodo oddih nadaljevali v Splitu

Rakitićeva mlada družina bo tako poletni oddih nadaljevala v Splitu, ki ga dovršeni mojster nogometne žoge doživlja kot svoje mesto. Tja zahaja že več let, hkrati pa je tudi ena glavnih zvezd kultnega dobrodelnega turnirja v malem nogometu, Memoriala Dina Petrinovića - Turnirja štirih kavarn, ki se v času božičnih praznikov igra v Splitu.

 

Os quiero muchooooo..!!!❤️😘 #lafamiliaunidajamásserávencida @raquel_mauri 👨‍👩‍👧‍👧

A photo posted by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on


"Ivan ima med navijači Hajduka, navijaško skupino Torcida in hrvaškimi vojnimi veterani veliko pristašev. Z njimi nikoli ni imel nobenih težav. Tu se počuti kot doma in kadar na zboru reprezentance dobi prost dan, se iz Zagreba vedno pripelje v svoj Split. Tukaj je izredno priljubljen in ne verjamem, da bi bil incident kakorkoli povezan z nezadovoljnimi navijači in njihovimi razprtijami s hrvaško nogometno zvezo," je dodal Keto.

Nad incidentom je ogorčen tudi načelnik občine Preko Karlo Novoselić, ki je prepričan, da v ozadju neprijetnega dogodka, ki je vznemiril predvsem ženo Ivana Rakitića, prelepo Španko Raquel, ne tiči nihče od domačinov. Takoj, ko je slišal za dogodek, se je odpravil do vile in skušal Rakitića prepričati, naj ostane na otoku. Ta je menda dejal, da se je žena hudo prestrašila, zato nimajo druge izbire, kot da zapustijo otok. V pol ure naj bi spakirali in otok zapustili z gliserjem.

Hrvaška je na evropskem nogometnem prvenstvu izpadla v osmini finala. Usodna je bila reprezentanca Portugalske, ki jih je v 117. minuti premagala z edinim zadetkom na tekmi.  | Foto: Hrvaška je na evropskem nogometnem prvenstvu izpadla v osmini finala. Usodna je bila reprezentanca Portugalske, ki jih je v 117. minuti premagala z edinim zadetkom na tekmi.

Novoselić je ogorčen nad poročanjem medijev, ki da so dogodek napihnili, Meštorvić pa nad tem, da dandanes na Hrvaškem tudi Hrvatje niso več varni.

Po poročanju hrvaških medijev družino Rakitić v Zadru spremlja varnostnik, ki jih varuje pred morebitnimi vsiljivci in predstavniki sedme sile.

Ne spreglejte